Azi e Ziua internationala a #pizza

Ziua internațională a pizza este sărbătorită în toate colțurile lumii, pe 9 februarie. Cea mai cunoscută țară in care se consumă acest fel de mâncare este Italia, dar e un aliment care se bucură de popularitate pe toate continentele.  Oamenii se adună cu întreaga familie și se duc la diverse pizzerii și pregătesc, de asemenea, acest fel de mâncare conform unor rețete speciale.

In diferite părți ale lumii, diferite naționalități aveau propriile metode de gătit pizza. Povestile din istorie spun ca in Imperiul Persic, o armată de prăjituri plate, umplute cu date, brânză și diverse condimente, erau prăjite direct pe scuturi, foarte populare printre soldați.

In Roma antică și Grecia, locuitorilor le-a plăcut să coacă pâine plată, bogată în ulei, condimentată cu ceapă, măsline și, în calitate de condiment, foloseau tot felul de ierburi.

Prototipul de pizza clasica a apărut cu aproximativ două sute de ani în urmă, în Napoli. A fost creat de un bucătar italian talentat, in cinstea reginei Margarita.

Americanii folosesc tot felul de umpluturi: fructe de mare, ciuperci, produse din carne, ierburi, condimente, fructe, legume și nuci.

Realizat dintr-un tort obișnuit, sos, mozzarella și îmbrăcat cu șuncă și ouă, acest fel de mâncare este considerat un mic dejun tradițional al unui rezident din Australia.

Pizzeriile câștigă, de asemenea, în mod activ, în India, în special în rândul tinerilor care  pregătesc acest fel de mâncare folosind o rețetă locală de brânzeturi. Cea mai căutată pizza nu are mozzarella, ci brânză tofu.

Curiozitati:

Prima pizzerie din lume s-a deschis în anul 1830, în Napoli. Pizzeria „Antica Pizzeria Port’Alba” funcționează și astăzi.

Prima pizza congelată a apărut în Statele Unite ale Americii, în anul 1962.

Peste 5 miliarde de pizza se vând la nivel mondial, în fiecare an. În SUA se consumă circa 350 de felii de pizza pe secundă.

Una dintre cele mai scumpe pizza conține trei tipuri de caviar, homar de Norvegia, mozzarella de bivoliță și boabe de sare de mare australiene și se vinde cu 12.000 de dolari bucata.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.