Cum este posibilă groapa de gunoi din curtea ADP Sector 1?

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Aflat în vizită la adăpostul Primăriei Sectorului 1 pentru căței comunitari de pe Șoseaua Odăi, consilierul local Cristian Tudose a remarcat și el maldărele de deșeuri din curtea ADP. La ieșirea din adăpostul pentru căței fără stăpân, Tudose a fost martor la descinderea comisarilor Gărzii de Mediu.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„Da, într-adevăr, sunt depozitări, de la metrou ce a dezafectat ADP-ul (… chioșcuri), ce a adunat ADP-ul din parcuri inclusiv coșurile de gunoi, că sunt și gunoaie menajere, nu este numai problema de resturi vegetale. Sunt materiale de construcții. Sunt toate cablurile pe care le-a strâns doamna Armand de pe stâlpi. (…)

Romprest a spus că inclusiv ei au asemenea maldăre de cabluri, pentru că nu le primește nimeni la eliminare. Nici fabricile de ciment, nici cei care sortează, să zici că scot metalul. În cablurile de internet și telefonie, e majoritatea fibră optică, deci fibră de sticlă, și un fir foarte, foarte subțire, care poate fi aluminiu sau cupru. Deci, nu rentează să te chinui să scoți metalul”, a explicat Cristian Tudose pentru București FM.

Au fost găsite printre gunoaie inclusiv documente interne ale ADP Sector 1, care ar fi trebuit distruse.

Consilierul local ne-a explicat și cum ar fi trebuit procedat cu cablurile de fibră optică, pentru a fi eliminate.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„(…) În mod normal, ținând cont că unele dintre cabluri, și am fotografii în sensul acesta, sunt cu etichetă, operatorul care le-a instalat pe stâlpi ar fi trebuit să aibă inclusiv contract de eliminare. Și ei ar fi trebuit să facă același lucru. Iar dacă Primăria Sectorului 1 le-a luat de pe domeniul public, unde erau amplasate ilegal, trebuia să ia toate măsurile, să contacteze operatorul, să caute o soluție de eliminare legală a acestor cabluri și fie le imputa firmelor respective – se poate vedea foarte clar, am fotografiat etichetele, fie, dacă nu, și le ridicau și le eliminau ei, pe costul lor”, spune Tudose.

Comisarii Gărzii de Mediu au solicitat ADP Sector 1 toate documentele cu privire la ridicarea și depozitarea deșeurilor respective și au anunțat că vineri vor face publice măsurile pe care le vor lua în acest caz.

În context, trebuie menționat faptul că Primăria Sectorului 1 a mai fost amendată în două rânduri de către Garda de Mediu, de fiecare dată cuantumul sancțiunii ridicându-se la 160 de mii de lei.

Dacă prima dată Primăria din Banu Manta a plătit minimul de 40 de mii de lei și a contestat sancțiunea în instanță, a doua oară Autoritatea Locală a Sectorului 1 nici nu a plătit minimul și nici nu a contestat în instanță amenda, ajungând să o plătească în întregime cu șase luni mai târziu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.