ELCEN nu va mai trece la Primăria Capitalei!

Administratorul judiciar al Electrocentrale București S.A. (ELCEN) Sierra Quadrant anunța, ieri, că negocierile privind transferul afacerii ELCEN către Compania Municipală Termoenergetica sunt „sistate irevocabil”.

Proiectul privind realizarea Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET) integrat în Municipiul București, print preluarea ELCEN de către PMB prin Termoenergetica rămâne, astfel, fără obiect.

Asta deoarece Primăria Capitalei nu a răspuns la o notificare ultimativă din data de 12 ianuarie a Sierra Quadrant, prin care administratorul judiciar al ELCEN cerea Municipalității „(…) să indice, până la data de 31.01.2022, sursele de finanțare a transferului afacerii ELCEN către Compania Municipală Termoenergetica București SA”, se arată în comunicatul Sierra Quadrant.

În context, trebuie menționat faptul că, tot ieri, ELCEN anunța că inițiază demersurile de stingere a tuturor obligațiilor de plată asumate prin planul de reorganizare în vederea închiderii procedurii de reorganizare judiciară și, implicit, a procedurii de insolvență.

„Imediat după plata creanțelor, ELCEN va face demersurile legale la Tribunalul București pentru ieșirea din procedura de insolvență și reintegrarea companiei în circuitul economic”, se arată în comunicatul ELCEN.

Totodată, ieșirea din insolvență ar urma să facă posibilă accesarea fondurilor europene nerambursabile sau a creditelor bancare pentru modernizarea centralelor termoelectrice (CET-uri) în conformitate cu normele de protecție a mediului.

Realizarea acestor investiții ar urma să creeze „contextul favorabil pentru respectarea criteriilor de eficiență energetică, asigurarea continuității furnizării agentului termic necesar pentru distribuția apei calde și a căldurii către locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire și asigurarea energie electrice esențiale pentru București și sistemul energetic național”, mai spun cei de la ELCEN.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.