Dinu Gheorghe (PNL): În șase luni, Primăria Sectorului 1 riscă să intre în incapacitate de plată!

Foto: Primaria Sectorului 1 / Facebook

Consilierul local PNL Dinu Gheorghe, președinte al Comisiei de buget din cadrul Consiliului Local al Sectorului 1, a declarat astăzi că există riscul ca, în șase luni Primăria Sectorului 1 să intre în incapacitate de plată. Acest risc este generat de costurile cu facturile neachitate, care au acumulat, deja penalități de 150 milioane de lei. În șase luni, Primăria din Banu Manta ar putea pierde procesele prin care a contestat unele dintre facturi, putând ajunge în incapacitate de plată.

În plus, Executivul Primăriei Sectorului 1 propune în proiectul de buget numeroase investiții, dintre care multe nu vor putea demara în acest an. Este vorba despre blocarea unei sume de circa 350 de milioane de lei, a mai explicat Dinu Gheorghe.

„Este crucial ca acest buget să fie întocmit legal și să respecte nevoile reale ale Primăriei și ale cetățenilor. Am văzut ce înseamnă, atât în 2020 cât și în 2021 niște bugete făcute după ureche sau după o logică greșită. Practic, Primăria a fost blocată timp de doi ani. Și se vede asta în stradă. Cetățenii sunt nemulțumiți, iar calitatea vieții, din păcate, nu s-a îmbunătățit, ci se degradează pe zi ce trece.

Doamna primar a bugetat extrem de multe proiecte de investiții, dar, în realitate, după cum am văzut și anul trecut, când s-au cheltuit sub 30% din banii alocați pentru investiții pentru Sectorul 1, multe dintre aceste proiecte nu vor putea fi nici măcar demarate. Suma de care vorbim, care ar fi potențial blocată, este de 350 de milioane de lei, din analizele noastre de până acum. Deci, o sumă imensă.

Sunt 150 de milioane de lei costuri cu facturi, contestate o parte în instanță, și cu penalități. Există clar un risc real ca primăria să ajungă în incapacitate de plată, dacă va pierde aceste procese. (…) Dacă în șase luni primăria este obligată să plătească toți acești bani”, a declarat Dinu Gheorghe în plenul Consiliului Local din Banu Manta.

Rechizitoriu al liberalului Dan Podaru la adresa primarului Clotilde Armand!

Consilierul local PNL Dan Podaru a declarat că edilul Clotilde Armand ar propune, din nou, Consiliului un buget debalansat, prin care anumite servicii ar fi subfinanțate, și care nu corespunde adevăratelor nevoi ale cetățenilor Sectorului 1. Executivul propune alocarea unor sume imense către un ADP destructurat și achiziționarea de imobile de patrimoniu aflate în litigiu, în timp ce Sectorul 1 are nevoie de localuri pentru unități de învățământ, consideră Podaru.

„(…) Am înțeles că anumite servicii, în continuare, sunt subfinanțate și bugetul este debalansat, din nou și în acest an. Nu vom putea să votăm un asemenea buget debalansat, care propune sume exorbitante îndreptate către un ADP care este, în acest moment, pe cale să dispară. Au murit 61 de mii de flori în serele ADP. Există o groapă de gunoi ilegală pe Odăi, în sediul ADP. Există o serie de materiale care au dispărut. Oamenii au fost dați afară. Totul este destructurat.

Ni se propune să cumpărăm case de patrimoniu, aflate în litigiu și, în paralel, cu colegii mei din Comisia de cultură, am ajuns în consens, chiar dacă facem parte din partide diferite, că este nevoie să cumpărăm sedii și spații destinate școlilor și grădinițelor, care, în acest moment, pentru aceste spații, se plătesc chirii exorbitante. (…) Clădiri în proprietate, pe care să le poată moderniza, să le poată retehnologiza. (…) Anul trecut, nu a fost realizat pentru cetățenii Sectorului 1 nici măcar un proiect”, a acuzat Dan Podaru.

Consiliul Local al Sectorului 1 nu a dezbătut, astăzi, proiectul de buget pe anul în curs, deoarece acesta nu avea avizele Comisiilor juridică și de buget.

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu a fost prezentă la ședința extraordinară de îndată de astăzi, convocată la inițiativa sa, în cursul serii trecute.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.