”Anatomia unui clișeu”, în regia lui Chris Simion, premieră la Teatrul Stela Popescu

Sursa foto: Facebook Teatrul Stela Popescu

”Anatomia unui clișeu”, spectacolul creat de regizoarea Chris Simion-Mercurian, adaptare a textului scris de Alexandru Doru Spătaru, va avea  avanpremiera pe 17 februarie şi premiera pe 20 februarie,la Teatrul Stela Popescu, în Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

În distribuţie: Crina Matei și Ana Maria Ivan, alături de pianistul Nicolae Dumitru.

Oamenii se întâlnesc și se cunosc. Se cunosc și apoi se despart. Se despart pentru că au avut imprudența de a se cunoaște. Se despart, dar nu se uită.” Tu alegi dacă accepți imprevizibilul sau te refugiezi în iluzie. Viața e generoasă. Cea mai bună      prietenă te înșeală cu iubitul tău sau iubitul tău te înșeală cu cea mai bună prietenă. Ce faci? Te răzbuni sau înțelegi ? Un spectacol despre emoții, impulsuri, așteptări. Despre a lăsa aceste sentimente să ne domine sau a le transforma în energie vitală care să ne permită să trăim mai departe.       

„Totul a început cu citirea unui text al lui Doru Spătaru.  Un bărbat care scrie un text feminist ce analizează emoțiile contradictorii ale unei femei care vin odată cu sfârșitul unei relații. Intrigă perspectiva aceasta, nu? De fapt, nu e doar despre femei, este despre oameni puși față în față cu trădarea, despre cum te dezbracă și te maturizează suferința, despre himere versus realitate. Și mai ales, despre alegeri foarte conștiente și asumate, în perioade de maximă vulnerabilitate. Dacă textul este despre femei, m-am gândit mult și, până la urmă, am hotărât ca spectacolul să fie coordonat, regizat, tot de o doamnă, Chris Simion – Mercurian, iar scenografia să aparțină unei alte minunate doamne, Maria Miu.” spunea Cristian Șofron, directorul Teatrului Stela Popescu, citat în comnunicatul de presă al instituției.

Iar autorul mărturisea, într-o postare pe Facebook:

”Azi am fost din nou intimidat de magia teatrului.
Azi am fost la repetitia generala a spectacolului ANATOMIA UNUI CLISEU, la Teatrul Stela Popescu.
Acum doua luni am fost onorat de increderea directorului Cristian Sofron care mi-a preluat textul si l-a oferit regizoarei Chris Simion Mercurian pentru a-l adapta si regiza.
Azi am fost impresionat de viziunea si determinarea pe care Chris le-a pus in joc pentru acest spectacol.
Azi am fost fascinat de curajul cu care Crina Matei si Ana Maria Ivan s-au aruncat in neantul cliseelor ce definesc trairile ingrate ale unei femei inselate.
Azi am fost fraier ca nu mi-am luat cu mine camera foto pentru a va oferi imagini high-rez cu decorul subtil desenat de Maria Miu.
Azi am fost dat peste cap de amestecul de cinism, umor, dramatism, auto-ironie si expresii ale suferintei femeii inselate, intercalate cu intermezzouri muzicale atat de delicat acompaniate de Nic Dumitru.
Azi am fost bucuros!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.