Legea pentru sprijinirea bolnavilor de cancer şi a familiilor acestora, promulgată de Klaus Iohannis!

arhiva

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, marţi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate (PL-x 440/11.10.2021).

Legea prevede tratament psihologic gratuit pentru bolnavii de cancer, precum și acordarea până la 45 de zile de concediu plătit şi tratament psihologic gratuit pentru aparţinătorii bolnavilor de cancer.

Legea care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial reglementează faptul că vor beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani asiguratul care, cu acordul pacientului, îl însoţeşte pe acesta la operaţii şi tratamente medicale prescrise de medicul specialist.

De asemenea, în fiecare an în care primeşte concedii medicale pentru îngrijirea pacientului oncologic, beneficiarul va avea dreptul la minimum o şedinţă de evaluare psihologică clinică şi minimum cinci şedinţe de consiliere psihologică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.