Arafat: 476 de autospeciale de stingere vor înlocui absolut tot ce este învechit

captura video

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a declarat, cu ocazia bilanţului Departamentului pentru Situații de Urgență și al structurilor aflate în coordonare, aferent anului trecut ca în 2021 au fost semnate mai multe acorduri de achiziţionare a 476 de autospeciale de stingere, care le vor înlocui pe cele învechite.

„Au fost semnate mai multe acorduri cadru de către IGSU pentru 476 de autospeciale de stingere care urmează să se livreze în cursul acestui an şi anul viitor şi prin asta vom înlocui absolut tot ce este învechit; la nivelul Inspectoratului pot să vă spun că încă există maşini care au 40 de ani vechime – deci asta este o bulă de oxigen majoră pentru IGSU”, a spus Arafat

Tot în anul 2021, a avut loc semnarea acordului-cadru pentru 12 elicoptere medii-grele, elicoptere multirol, care vor putea executa misiuni de căutare-salvare, inclusiv maritimă, misiuni de evacuare, de stingere de incendii, de transport personal şi de echipament, dotate cu echipamente avansate.

Arafat a amintit si de HG 913/2021 pentru încadrarea a 8.400 de soldaţi gradaţi la nivelul IGSU.

„Este o hotărâre care face o reformă profundă la nivelul IGSU, transformându-l într-o structură piramidală, mult mai eficientă. Anul trecut, deja, peste 1.700 de posturi din cele 8.400 au fost deja ocupate la nivelul IGSU şi structurile subordonate’, a precizat Arafat.

Şeful DSU a declarat că, în 2021, a fost stabilită înfiinţarea şi desfăşurarea activităţii pompierilor în interiorul centralei nucleare, care din luna aprilie a acestui an va intra în operare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.