Nicușor Dan, acuzații grave: foloase necuvenite de miliarde de euro!

Sursa foto:Primaria Municipiului București/Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a lansat, astăzi, acuzații grave la adresa Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) și a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
Edilul Capitalei spune că a sesizat ISC cu privire la nelegalitățile din PUZ-urile de sector suspendate sau anulate, în prezent, de către instanțe.

ISC nu ar fi întreprins, însă, niciun fel de verificări în această direcție, pentru a înainta un raport Prefectului Capitalei, în scopul atacării PUZ-urilor în instanță de către Instituția Prefectului.
Este inadmisibil ca apărarea intereselor publice să rămână în sarcina unui ONG, a spus Nicușor Dan, referindu-se la atacarea PUZ-urilor de sector.

Primarul general al Capitalei mai spune că a sesizat, încă din 2018 DN cu privire la PUZ Sector 3, în cazul căruia ar fi vorba despre foloase necuvenite în valoare de zeci sau sute de milioane de euro.
Valoarea foloaselor necuvenite pentru toate cele 5 PUZ-uri de sector s-ar ridica la miliarde de euro, susține primarul Capitalei.
„Foloasele necuvenite” ar fi fost obținute prin creșterea valorii terenurilor aflate în proprietate privată, din cauza schimbării destinației acestora din spații verzi în terenuri construibile sau în urma modificării indicatorilor de urbanism astfel încât să permită o construire mai densă.

La întrebarea București FM cu privire la făptuitorii care ar fi beneficiat de acele „foloase necuvenite”, Nicușor Dan nu a indicat decât pe cei împotriva cărora a depus plângerea penală în cazul PUZ Sector 3, arhitectul șef al Sectorului și ceilalți funcționari implicați în elaborarea și promovarea documentației de urbanism.
Edilul nu a precizat dacă proprietarii ale căror terenuri au câștigat în valoare, în urma adoptării PUZ-urilor, de sector sunt și ei beneficiari ai „foliaselor necuvenite”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.