PUZ-urile din Sectoarele 2, 4 și 5 au fost suspendate

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat, astăzi, că Tribunalul București a suspendat Planurile de Urbanism Zonal (PUZ) ale Sectorarelor 2, 4 și 5.
PUZ-urile Sectoarelor 3 și 6 au fost anulate de către instanță.

PUZ-urile de sector ar fi însemnat pierderea a zeci de hectare de spații verzi, densificarea foarte mare a orașului prin construcția de blocuri între case sau pe o infrastructură stradală insuficientă, scăderea calității locuirii, prin construcția de noi cartiere fără școli, grădinițe și infrastructură de transport, a susținut Nicușor Dan.

„(…) Tribunalul București a suspendat, ieri, PUZ-urile sectoarelor 2, 4 și 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanță. Reamintesc că Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ Sector 3 și PUZ Sector 6. (…) De ani de zile, dezvoltarea urbană a Bucureștiului a fost victima unor dezvoltări speculative. Am pierdut sute de hectare de spații verzi, am avut sute de e emple de blocuri între case. Din cauza asta, am avut o densificare exagerată în București și o scădere a calității de locuire. Din cauza asta nu am avut sau am avut puțini investitori serioși la București, tocmai din cauza instabilității juridice în ceea ce privește urbanismul din București, pentru că nu este admisibil ca tu să reglementeze urbanistic practic tot Bucureștiul cu acte care se dovedesc a fi nelegale”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei a explicat că rămâne în vigoare Planul de Urbanism General (PUG) din anul 2000 al Capitalei. În conformitate cu acesta, proprietarii își pot valorifica terenurile prin construire. Iar, dacă sunt nemulțumiți de prevederile PUG-ului se pot adresa Comisiei Tehni e de urbanism, înființate în luna septembrie, pentru a obține derogări, prin PUZ-uri, a spus Nicușor Dan.

La întrebarea București FM cu privire la actualitatea prevederilor PUG, care datează de acum 20 de ani, în condițiile în care orașul s-a dezvoltat foarte mult, edilul șef al Capitalei a precizat că prevederile PUG își păstrează actualitatea, deoarece PUG a fost elaborat după principii urbanistice.

Cu privire la creșterea prețurilor locuințelor din București, un urma stopării multor investiții în noi cartiere și ansambluri rezidențiale, primarul general Nicușor Dan a susținut că nu mai poate fi continuată dezvoltarea de până acum a orașului, prin derogări de la parametrii de urbanism, iar prețurile locuințelor le va stabili piața liberă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.