Mihaela Păun (manager ARCUB): ”Vrem o apropiere între cetățeni și oraș”

Despre a doua etapă a Programului „București RE:imaginat” – Burse de idei pentru proiecte culturale inițiat de Primăria Capitalei prin ARCUB a aflat Andreea de la Mihaela Păun, manager ARCUB, invitată în Matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Zoom.

”Programul se află în a doua etapă. În octombrie anul trecut am demarat open call-ul. Au participat în jur de 100 de aplicanți și acum, cele 33 de idei selectate, încercăm să le transformăm în proiecte. Începând de azi vor avea loc, timp de o săptămână, seminarii și întâlniri one to one între cei care au propus proiectele și cei care le-au selectat”, explică Mihaela Păun.

Dacă vrei să afli cine sunt cei care au fost în comisia de selecție a proiectelor, cu ce au venit nou proiectele, ce se întâmplă în luna martie, vezi VIDEO

”Ne așteptăm la proiecte care, prin ce propun, să ajute cumva la transformarea unor stații din oraș în locuri mai prietenoase cu cetățenii. Asta se va face prin cultură. Mijloacele de expresie sunt artistice. Realizăm din București un oraș mai prietenos. Ar trebui să avem mai multă grijă de periferie, unde să realizăm proiecte culturale, pentru că majoritatea se concentrează pe centrul orașului. Prin aceste proiecte încercăm să ne apropiem mai mult unii de alții. Sunt oameni care locuiesc în cartiere, muncesc acolo și ajung foarte greu în centru și sunt destul de departe de proiectele culturale. Poate de aceea vedem că barometrele culturale au an de an cam același public. Dacă nu toți oamenii ajung în centrul orașului, atunci trebie să facem noi posibilă această conexiune cu evenimentele culturale ducându-ne către ei. Aceste proiecte vor putea fi văzute în București prin vara acestui an. Vom reuși să înfrumusețăm orașul prin pași mici și proiecte frumoase. În felul acesta, noi pregătim generații. Foarte multe proiecte se adresează copiilor și tinerilor. Mai e un lucru important: să înfrumusețăm un pic orașul. Cred că prin anumite mici spații, unde se vor întâmpla aceste evenimente culturale, prin a crea acele camere urbane în oras, Bucureștiul va devei un oraș mai prietenos cu cetățenii lui. Vrem o apropiere între cetățeni și oraș”, punctează managerul ARCUB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.