Măsuri drastice pentru magazinele care vând țigări şi alcool minorilor! 

Magazinele care vând țigări minorilor vor fi amendate și închise. Asta după ce legea care prevede acest lucru a fost votată de Parlament.

Amenda ajunge la 10.000 de lei, iar magazinul va fi închis pentru o lună. Amenda se dublează dacă magazinul nu este la prima abatere.

Astfel, persoanele juridice care vând băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani vor fi sancţionaţi cu „amenda contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, conform propunerii legislative.

Şi localurile care vând alcool minorilor vor fi închise pentru cel puțin zece zile și cel mult o lună.

Potrivit expunerii de motive este preconizată constrângerea operatorilor economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun să respecte legislaţia care interzice vânzarea acestor produse către minori, precum şi descurajarea minorilor de a cumpăra aceste produse.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.