Ada Condeescu (actriță): ”Cred că acest proiect al celor de la TVR o să aibă mare succes”

Despre „Noaptea Albă a Filmului Românesc”, un proiect inedit marca TVR, a aflat Andreea de la actrița Ada Condeescu, invitată în „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Zoom.

”Prima ediție este dedicată lui Florin Șerban. Unul dintre filme este «Eu când vreau să fluier, fluier». Sunt și anumite filme care încă nu au fost lansate. Este vorba și despre un film-experiment filmat de el. Sunt tot felul de surprize. Pentru mine a fost foarte special. Pot spune că odată cu acest film și cu povestea acestui scenariu a început cariera mea în cinematografie la modul serios și important. Florin este un regizor destul de rigid. Știind foarte bine ce vrea, nu prea își lasă actorii de capul lor. Dar am reușit cumva să avem și o zonă de libertate. Asta ne-a făcut pe mine și pe George Piștereau să evoluam. Aveam nevoie de această liberatate. Au fost foarte multe momente emoționante. Era primul nostru film și totul a ars cu un combustibil foarte puternic. Iată că toată munca noastră a ajutat filmul să fie unul bun, apreciat și să rămână ca un reper în istoria cinematografiei românești contemporane”, explică Ada.

Dacă vrei să afli ce spune actrița despre necesitatea unui astfel de proiect, când va avea loc debutul proiectului la TVR 3, cum comentează evoluția cinematografiei în România, ce proiecte are în plan, vezi VIDEO.

”Regizorii de la noi, fiind și scenarsiti, neexistând o școală de scenaristică în România, cumva simțeau nevoia să își spună povestea proprie într-un fel sau altul. Nu cred că imaginația era problema, ci faptul că poveștile astea trebuia să iasă din oamenii aceștia într-un anumit moment al vieții lor. Poveștile personale spuse la început de drum te fac să poți căuta mai departe lucruri interesante și să creezi mai apoi povești care nu sunt neapărat din sfera ta personală. Florin, până să faca un film de lung metraj, a avut filmele lui de scurt metraj în care și el si a spus poveste personală, deci și el avea pasul făcut. Cred că acest proiect al celor de la TVR o să aibă mare succes. Cred că oamenii au chef să stea acasă și să vadă filme. Mă bucur că TVR a ieșit în întâmpinarea dorinței oamenilor”, spune Ada Condeescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.