Bogdan Ivănel (Code4Romania): ”Dopomoha.ro este punctul central în care oricine se adăpostește în România poate găsi toate informațiile”

Despre „UNITI PENTRU UCRAINA” Dopomoha.ro, initiațiva Code4Romania, a aflat Andreea de la Bogdan Ivănel, invitat în Matinalul Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Zoom.

Dopomoha.ro este punctul central în care oricine se adăpostește în România poate găsi toate informațiile care are nevoie: de la azil, cum poate obține azil, copii singuri, copii cu un singur părinte, oameni care și-au piedrut documentele, etc. – toate informațiile sunt acolo, în engleză, rusă, ucraineană și română. Este platforma oficială de informare”, spune Bogdan Ivănel.

Dacă vrei să afli detalii despre dopomoha.ro, ce alte site-uri pregătesc și care va fi rolul lor pentru a ajuta refugiații din Ucraina, cine sunt partenerii, cum ne putem implica, vezi VIDEO.

”Sperăm să fie gata o interfață publică: sprijin de urgenta unde oricine poate pune la dispoziție materiale și ajutoare. Astfel, ajutăm să se centralizeze și distribuie după cum este nevoie. Să fie un punct de control unic al Societății Civile și Guvernului. Mai există o soluție – unacoperis.ro, care se referă la punerea în contact a celor care ofera un loc de cazare cu cei care au nevoie de un loc de cazare. Platforma va înregistra cereri de locuire și va fi și în urcaineană și rusă și va înregistra oferte din partea Guvernului, autorităților locale precum primării, persoanelor juridice și oferte de cazare din partea persoanelor fizice. Avem nevoie de orice donație, ca să putem mări efortul. Nevoile se vor schimba de la zi la zi. Ne uităm deja la nevoia de găsire a job-urilor, de includere în sistemul de educație. Așa că noi, Code4Romania, va trebui să ne mărim efortul. Avem nevoie de sprjinul oricui”, punctează Bogdan.

Platforma dopomoha.ro este un ghid general de informare și sprijin pentru cei care vor să se adăpostească în România din cauza războiului din Ucraina și poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. Ea este disponibilă în limbile ucraineană, română, engleză și rusă. Platforma va fi actualizată permanent cu informații utile verificate de partenerii noștri, IOM Romania, Romanian National Council for Refugees – CNRR și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.