Piedone propune demararea unei campanii de donare de sânge în sprijinul cetăţenilor ucraineni

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, propune demararea unei campanii de donare de sânge în sprijinul cetăţenilor ucraineni.

El a solicitat, luni, la o întrevedere cu factorii de decizie din Primăria Sectorului 5, convocarea de îndată a unei şedinţe de Consiliu Local pentru a dezbate proiecte de hotărâre în sprijinul cetăţenilor din Ucraina.

„Multe oraşe au solicitat donarea de sânge (…) este vorba despre solidaritate, nimic altceva”, a explicat Piedone, care a punctat că se va alătura şi el donatorilor.

De asemenea, Cristian Popescu Piedone a anunţat că, începând de luni, chioşcurile info de pe raza Sectorului 5 vor funcţiona timp de o săptămână drept centre de colectare de haine şi pături noi, alimente, precum conserve, lapte praf şi produse de igienă personală pentru ucraineni.

Autoritatea locală va iniţia, luni, un protocol cu Crucea Roşie pentru ca această organizaţie să preia donaţiile făcute în sprijinul cetăţenilor ucraineni.

Cristian Popescu Piedone a cerut ca patru săli de sport să fie puse la dispoziţia ucrainenilor care fug de război şi ca Direcţia de Asistenţă Socială să le asigure celor care vor fi cazaţi în aceste locaţii hrană caldă în regim de catering, iar medicii de pe statele de plată ale autorităţii locale să le ofere asistenţă non-stop. Totodată, Cristian Popescu Piedone a solicitat să fie asigurată paza la aceste săli de sport, precum şi condiţii igienico-sanitare.

„Trebuie să ne ocupăm de deschiderea unui cont de solidaritate, ‘Din inimă pentru copiii Ucrainei’. Noi suntem doar administratorii. Prin Trezorerie, aceşti bani se vor da din nou către Crucea Roşie pentru a folosi nevoilor copiilor şi cetăţenilor ucraineni de pe raza teritoriului României”, a afirmat primarul Sectorului 5.

El a punctat că va iniţia în şedinţa de Consiliu Local de luni un proiect de hotărâre pentru alocarea a peste un milion de lei în sprijinul cetăţenilor Ucrainei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.