Sport fără riscuri

A visat de când era copil sa fie medic militar, asemenea tatălui său; de aceea, niciodată nu i-a trecut prin cap să părăsească țara, să lucreze în străinătate, în afara stagiilor de pregătire și perfecționare.

Consideră că toți oamenii, atunci când ajung la medic, sunt la fel, indiferent dacă sunt celebrități sau oameni obișnuiți; știe asta, pentru că tratează sportivi de top, artiști cunoscuți, chiar și pe președintele României. „Toți avem mâini, picioare și putem să ne accidentăm.”

A remarcat că apetitul românilor de a face sport a crescut, fie vară, fie iarnă și acesta este un lucru bun. Dar să nu uităm regulile importante pentru siguranța și integritatea noastră, indiferent că vorbim despre tenis, baschet, fotbal sau squash: încălzire, efort progresiv, atenție.

Dacă vorbim despre schi, trebuie să știm că este sportul în care se întâmplă cele mai multe acidentări; de aceea, nu trebuie să uităm că avem nevoie de o condiție fizică bună- dacă am fost sedentari tot anul, nu ne aruncăm direct pe pârtie!- să ne apreciem corect nivelul, adică să nu ne avântăm pe pârtii mai dificile decât este cazul, și din nou, să fim atenți.

Ce își dorește pentu viitor? Un sistem medical mai corect construit, pe baze sănătoase- vorbim despre asigurările de sănătate și despre relația spitale de stat-spitale private. Cel mai important este ca omul să se facă bine!

Despre toate acestea, la Întâlniri Capitale, astăzi, cu doctorul Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, cu specializare în traumatologia sportivă, în dialog cu Ioana Brușten.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.