Centrul de Informare și Sprijin pentru Femei oferă ajutor femeilor refugiate din Ucraina!

Primarul General, Nicușor Dan, a vizitat primul Centru de Informare și Sprijin pentru Femei, deschis de Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Muncipiului București, pentru femeile bucureștene aflate în situații de dificultate, dar pentru femeile refugiate din Ucraina care au nevoie de ajutor și îndrumare.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan: ”Am vizitat azi Centrul de Informare și Sprijin pentru Femei, deschis de curând de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Asistență Socială.  Am vrut să ofer câte o floare doamnelor, să aflu care e activitatea centrului și ce reușește deja să ofere celor care au nevoie de ajutor. Specialistele și asistentele sociale de la centru acordă îndrumare psihologică și juridică beneficiarelor, oferă sprijin pentru femeile victime ale violenței domestice, le ajută să-și găsească locuri de muncă. În cele câteva luni de funcționare au fost ajutate peste 1.100 de femei.

În contextul special al crizei umanitare din Ucraina, am decis că, începând de azi, centrul se va ocupa temporar și de sprijinirea femeilor cu copii mici care ajung în București din țara vecină și au nevoie de îmbrăcăminte, asistență pentru cazare, îndeplinirea de formalități și obținerea de documente, informații despre transport în Capitală sau despre continuarea călătoriei lor.

Să sperăm că pacea va reveni cât mai repede în regiunea noastră. Un 1 martie cât mai senin tuturor!”

Pentru a accesa serviciile centrului, femeile se pot programa telefonic la numărul de telefon 0758.047.398, iar întâlnirile vor avea loc la sediul din Str. Lucrețiu Pătrășcanu, nr. 17, sector 3.

Toate produsele din Centrul de Informare si Sprijin pentru Femei provin din donații făcute de bucureșteni, iar hainele sunt igienizate si recondiționate.

Acesta este primul dintr-o rețea de centre de sprijin pe care Primăria Municipiului București dorește să o înființeze la nivelul Capitalei.

Centrul are și o componentă online, unde femeile din București au acces la informații utile, în cadrul grupului de pe platforma de social media Facebook, „Info și sprjin pentru femeile din București”.

Grupul este administrat de specialiștii Centrului de Informare si Sprijin, respectiv un asistent social, un psiholog și un consilier vocațional. 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.