Ședință ordinară a Consiliului Local Sector 2!

Sursa foto: Primaria Sectorului 2 Bucuresti/Facebook

Consilierii locali ai sectorului 2 au fost convocati astăzi în ședință extraordinară pentru a vota cele 7 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.

S-a început cu actualizări ale indicatorilor tehnico-economici și a devizelor generale pentru Școlile Gimnaziale Nr 40, 62 și Grigore Ghica Voievod. Actualizările sunt necesare deoarece au fost încheiate contracte subsecvente pe obiective de investiţii dar şi faptul că au fost întocmite proiectele tehnice pentru consolidarea, reabilitarea si modernizarea acestor unități școlare. Față de devizul anterior, indicatorii se actualizează cu 6,3 milioane de lei.

Aprobată a fost și actualizarea indicatorilor tehnico-economici şi a devizului general pentru lucrări de intervenţie, consolidare și reabilitare pentru Liceul Teoretic Waldorf – Grădiniţa nr. 113, Grădiniţele Licurici, Nr 133 și Alice, Şcoala Iancului – Grădiniţa nr. 15. Valoarea totală actualizată a lucrărilor este de 14,7 milioane de lei.

Și indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru lucrări de intevenție, consolidare și reabilitare la Grădiniţele nr. 137, Castel (fosta Grădiniţă nr. 188) și Grădiniţa nr. 133 au primit aprobare pentru actualizare. Valoarea totală actualizată a lucrărilor este de 16,8 milioane de lei.

Tot astăzi au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr. 41. Conform anexelor, valoarea totală a lucrărilor este de 22,4 milioane de lei.

Ultimul proiect de hotărâre s-a referit la faptul că primarul de sector va stabili prin dispoziție componența delegației ce se va deplasa în Municipiul Chişinău în vederea dezvoltării relaţiilor de cooperare prin promovarea şi susţinerea relaţiilor economice, a schimburilor de experienţă şi de bune practici pentru eficientizarea activității administrației publice locale, în beneficiul comunităţilor pe care le reprezintă.

În unanimitate au fost aprobate cheltuielile necesare organizării dotărilor necesare pentru operaţionalizarea și pentru paza locaţiilor de cazare stabilite pe raza Sectorului 2 de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, pentru acordarea de sprijin și asistenţă umanitară cetăţenilor stăini sau apatrizilor aflați în situaţii deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Cele două imobile care pot fi puse la dispoziţie sunt Centrul de îngrijire si găzduire „Neghiniţă” și centrul pilot de protecţie pentru copilul victimă a traficului de fiinţe umane „Gavroche”. Fiecare centru are o capacitate estimată de pentru 50 de persoane, în total aproximativ 100 de persoane. În conformitate cu ordonanțele emise de Guvern, alocația bugetară este de 20 lei/persoană pentru hrana zilnica, dar, în Sectorul 2, va exista și posibilitatea depășirii acestui plafon. Efortul bugetar estimat este de peste 17 mii de lei.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.