13 tabere mobile pentru refugiaţi, cu 3.511 locuri, au fost operationalizate

Pe teritoriul României au fost operaţionalizate 13 tabere mobile pentru refugiaţi, cu 3.511 locuri, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode la finalul şedinţei task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

„În ce priveşte componenta de protecţie civilă, au fost operaţionalizate 13 tabere mobile pentru refugiaţi în: Maramureş, Suceava, Botoşani, Tulcea, Iaşi, Galaţi, Satu Mare şi Vaslui, cu 3.511 locuri.

În acest moment sunt ocupate 1.626. Un aspect extrem de important este acela legat de faptul că autorităţile locale sau societatea civilă au pus la dispoziţia cetăţenilor ucraineni care au intrat în România 12.324 de locuri de cazare la nivel naţional. Totodată, platforma operaţionalizată la nivelul Guvernului – ‘Împreună ajutăm mai mult’ – a centralizat până această oră 5.396 de oferte de suport”, a declarat Bode.

Ministrul a menţionat că în România au intrat până vineri 172.935 de cetăţeni ucraineni, dintre care 114.829 au ales să părăsească România, astfel încât pe teritoriul ţării noastre se află în acest moment 58.106 cetăţeni ucraineni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.