Bucureștiul, alături de refugiații din Ucraina!

Foto: Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București

Primăria Sectorului 1 a deschis un nou centru de cazare a refugiaților care fug din Ucraina. Acesta are capacitatea de 200 de locuri și a fost organizat în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 13. Alte centre de cazare mai funcționează la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, la Colegiul „Mihai I”, la Colegiul „Viaceslav Harnaj”, la Colegiul „Dinicu Golescu” şi la Şcoala Gimnazială nr. 6.

Primăria a deschis și un centru de donații, în Piaţa Amzei, care funcționează între orele 8.30 și 20.30. Sunt acceptate la donaţie produse medicale, îmbrăcăminte nouă, produse de igienă, pături călduroase sau alimente neperisabile.

La rândul său, Primăria Sectorului 6 oferă sprijin atât refugiaților ucraineni care trec granița în România, cât și cetățenilor care găzduiesc refugiați în propriile cămine. Peste 200 de persoane refugiate din Ucraina au fost cazate în incinta Căminului Leu, în Centrul Plevnei și în Centrul de Zi pentru Copii Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Cantina socială aflata în subordinea autorităților locale ale Sectorului 6, alături de Cantina Socială Kaufland, asigură hrană caldă refugiaților. A fost pregătit și un program de animație pentru cei peste 100 de micuți ucraineni găzduiți în cele 3 centre, cu rol de combatere a efectelor psihologice negative rezultate în urma războiului.

În același timp, la cele două sedii ale Magazinului Caritabil SocialXChange, situate în Calea Crângași nr. 3 și Aleea Lunca Cernei nr. 6A, continuă activitatea de primire a donațiilor din partea cetățenilor, a firmelor private, asociațiilor sau organizațiilor nonguvernamentale. Programul este de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 18.00. În acest moment, este nevoie urgentă de pilote, perne, scutece și mâncare pentru bebeluși, conserve, mazăre, fasole, năut, orez, făină, ulei, apă, medicamente uzuale și produse igienico-sanitare.

Și jandarmii s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni. Jandarmii bucureșteni au colectat, astăzi, aproape 18 tone de produse ce vor fi oferite persoanelor afectate de război. Coletele au fost preluate de la șapte unități de învățământ din Sectorul 2.

Totodată, la nivelul Jandarmeriei București se strâng produse utile oferite de cadrele militare ale unității. Și acestea vor fi predate la Centrul de colectare și triere de la Arena Națională, organizat de Primăria Generala a Municipiului București.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.