Mobilizare impresionantă în Capitală!

Foto: Facebook/Nicușor Dan

Copii, părinți, profesori, pensionari bucureșteni, reprezentanții ONG-urilor, ai parohiilor din Capitală, firmele private, cu toții au strâns lucruri și le-au adus la centrele de donații organizate de Primăria Capitalei.

46 de tone de donații au fost colectate la Centrul de la Arena Națională, dintre care 40 au fost aduse de Inspectoratul Școlar al Capitalei. 18 tone de donații au fost strânse la Centrul Bebe de București și Centrul de Economie Circulară.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a deschis centre de donații în mai multe școli din toate cele șase sectoare, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov şi Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti ajută în continuare cu sortarea și transportul acestora.
Peste 3.200 de persoane au fost asistate la Gara de Nord, la Punctul de informare și Coordonare al DGASMB.
Potrivit primarului general, Nicușor Dan, un nou punct a fost deschis la Ambasada Ucrainei. Se distribuie hrană, ceai, dulciuri pentru refugiații care vin acolo pentru a-și face actele.

La Aeroportul Otopeni, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București livrează zilnic câte 300 de sandwich-uri, măști chirurgicale și apă pentru refugiații din Ucraina.

Două centre pentru copiii refugiați din Ucraina sunt deschise între orele 10.00 și 17.00:

-Centru de zi situat pe strada Turnu Măgurele nr 17 A, sector 4
-Centru de zi situat pe Șoseaua Ștefan Cel Mare nr.1, sector 1

Două puncte de lucru au fost deschise permanent în Capitală de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Acestea sunt situate în Gara de Nord și la Autogara Filaret și sunt destinate persoanelor din Ucraina care au nevoie de sprijin și asistență umanitară. În zonă s-au amplasat corturi pentru acordarea primului ajutor și pentru adăpostirea temporară a refugiaților aflați în tranzit.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.