Cine plătește pentru refugiați?

Deși conform OUG 15/2022, de duminica trecută, stabilește foarte clar că Guvernul va suporta, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) cheltuielile ocazionate de cazarea și întreținerea refugiaților din Ucraina iar sâmbătă IGSU a primit bani de la Guvern pentru cazarea refugiaților, deocamdată pare că autoritățile locale sunt în prima linie.

Astfel, conform unor date publicate de către primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, doar mai puțin de 10% din cele 3.859 de locuri de cazare din București ar mai fi fost disponibile ieri. Numărul refugiaților cazați ar fi fost de 3.472, dintre care 64 de copii.
Apelăm la aceste date deoarece prin amabilitatea Instituției Prefectului Municipiului București nu am primit altele.

Tot ieri, printr-o adresă oficială Primăria Sectorului 5, comunica către Comitetul Municipiului București de Coordonare și Conducere a a Intervenției (CMBCCI), Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Instituția Prefectului Municipiului București că „nu deține resursele necesare financiare și materiale pentru a pune în aplicare solicitarea dumneavoastră privind asigurarea serviciilor de cazare și hrană precum și materiale de igienă personală”.

In plus, reprezentanții din Consiliile de administrație ale unităților de învățământ „nu sunt de acord cu schimbarea destinației locațiilor menționate (… sălile de sport n.r.) și ocuparea acestora cu refugiați. Reprezentanții elevilor și a părinților din Consiliile de administrație a unităților de învățământ se opun vehement acestui subiect”, se mai spune în adresa semnată de către viceprimarul Sectorului 5 Mircea Horațiu Nicolaides.

În plus, adresa menționată atrage atenția că „Începând cu data de 07.03. 2022, nu vom mai avea posibilitatea de a asigura condiții minime pentru hrănirea și asigurarea igienei personelor refugiate (…) „!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.