Astronauta Wang Yaping a transmis un mesaj video cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii!

Wang Yaping, a doua astronaută a Chinei care se află în prezent într-o misiune de șase luni la bordul staţiei spaţiale chineze, a înregistrat recent un mesaj video pentru biroul Naţiunilor Unite (ONU) din Geneva, Elveţia, salutând femeile din întreaga lume cu ocazia Zilei internaţionale a femeii de pe 8 martie.

„Sper că toate fetele care visaţi la spaţiu să vă păstraţi viziunea de a ajunge în marea de stele. Într-o zi, înainte să vă daţi seama, când veţi ridica privirea, veţi vedea că visul vostru este deja aproape”, a spus Wang, potrivit agenţiei Xinhua, citată de Agerpres.

Ea a declarat că spaţiul nu şi-a schimbat niciodată mediul şi nu şi-a redus pragul ca urmare a sosirii femeilor şi că datele ample de zbor arată că nu există diferențe semnificative în ceea ce priveşte capacitatea sexelor de a se adapta şi de a lucra în spaţiu.

„Doamnelor, deşi naţionalităţile, etniile şi ocupaţiile noastre sunt diferite, femeile din întreaga lume fac lumea mai vibrantă, mai armonioasă şi mai caldă prin eforturile lor”, a spus Wang Yaping.

Wang şi alţi doi astronauţi au ajuns în spaţiu la bordul navei Shenzhou-13 şi au intrat în staţia spaţială pe 16 octombrie 2021, pentru o misiune de şase luni la bordul acesteia.

În prima sa misiune spaţială, pe 20 iunie 2013, Wang a susţinut o prelegere spaţială în direct de 40 de minute – prima astfel de intervenţie realizată de China – în nava spaţială Shenzhou-10, pentru peste 60 de milioane de elevi din întreaga ţară. Opt ani mai târziu, ea a susţinut o altă prelegere din spaţiu, transmisă în direct, la bordul staţiei spaţiale chineze, pe 9 decembrie 2021.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.