Ce au decis consilierii locali din sectorul 6!

Sedinta extraordinara a Consiliului Local Sector 6 de astazi a avut 12 proiecte de hotarare inscrise pe ordinea de zi, 7 dintre ele referindu-se la aprobarea subventiilor proiectelor derulate de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 cu fundatii si organizatii care deruleaza astfel de activitati in sector.

Astfel, au fost aprobata subventia de 1,9 milioane lei pentru derularea proiectului „Centrul de plasament Sf. Marcellin Champagnat”, derulat impreuna cu Asociația Fraților Mariști ai Școlilor din România. Scopul proiectului este sa ofere protecţie copiilor aflaţi în dificultate, într-o manieră cât mai apropiată de mediul familial. Serviciile sociale oferite sunt: adăpost, asistenţa materială şi financiară, protecţie, educaţie, servicii medicale şi psihologice, asistenţă socială pentru toţi copiii. În afara activităţilor şcolare,se desfăşoară şi activităţi educative, activităţi de socializare, activităţi culturale, sportive şi ludice şi în aer liber.

Pentru derularea proiectului ,,Centrul Comunitar Ghencea” desfăşurat în parteneriat cu Asociaţia „Sfântul Arhidiacon Ştefan” a fost aprobata o subventie de 500 mii lei. Prin acest proiect sunt furnizate servicii sociale de tip cantină socială, constând în prepararea şi distribuirea hranei pentru persoane aflate în risc de sărăcie, precum și servicii specializate care oferă asistenţă şi suport psiho/socio/educativ pentru copiii aflaţi în dificultate şi familiile acestora.

Si proiectul de hotarare prin care se aproba alocarea unei subventii de 360 mii lei Fundatiei Estuar pentru derularea programului ”Locuință maxim protejată pentru persoane adulte cu dizabilități Casa Liviu” a fost aprobat. Acest tip de proiect a fost lansat inca din 1993, cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilități prin acordarea de servicii sociale în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii. Îngrijirea în sistemul locuințelor protejate constituie un factor important în diminuarea numărului de paturi din spitalele de psihiatrie. Locuința protejată este liantul între instituții și comunitate. Prin intermediul acestui sistem de îngrijire se face trecerea de la mediul instituțional, la cel independent, în comunitate.

Proiectului „Centrul Comunitar Generaţii” desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Regală Margareta a României i-a fost aprobata subventia de 262 mii lei. Scopul proiectului este de a preveni abandonul școlar în rândul copiilor din sectorul 6, prin asigurarea pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională pentru copii, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanții legali, precum și pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

Proiectului „Centrul de zi pentru copii şi părinţi”, desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Filantropică Metropolis i-a fost aprobata subventia de 500 mii lei. Activitatile derulate in cadrul acestui proiect sunt: servicii de: consiliere socială, consiliere juridică, informare despre drepturi şi obligaţii, consiliere psihologică pentru copil şi familie, educaţie, terapie ocupaţională, socializare şi petrecerea timpului liber, orientare şcolară, prepararea şi servirea hranei pentru familiile aflate în situaţii de risc.

De asemenea Fundaţiei Filantropice Metropolis i-a mai fost aprobata si subventia de 834 mii lei pentru derularea proiectului Centru de Consiliere şi Sprijin pentru Tineri în Situaţii de Risc ”Pași spre Independență”. Astfel, 40 de tineri care parasesc sistemul institutional vor beneficia, pe parcursul acestui an, de servicii sociale de cazare si integrarea lor socio-profesională pentru reducerea decalajului dintre ei și populația generală de tineri din România.

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 100/2021 pentru modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, structurile de tip creșă care funcționează în subordinea autorităților locale sunt arondate, la solicitarea primarilor, unităților de învățământ cu program prelungit, cu personalitate juridică. Astfel, Centrul de Zi Harap – Alb, Centrul de zi Pinocchio si Centrul de zi Neghiniță, cu un total de 940 de locuri, vor ramane in administrarea DGASPC Sector 6.

Subventii au fost aprobate pentru acordarea din bugetul local a unor sume de bani pentru plata chiriei unor locuinţe în cuantum maxim de 414.000 lei/an (reprezentând subvenționarea chiriei cu suma maximă de 900 lei/lună pentru un număr de 5 locuinţe pentru persoanele singure/familiile care au în componență maxim două persoane și maxim 1.500 lei/lună pentru un număr de 20 locuinţe pentru familiile care au în componență unul sau mai mulți minori).

Aprobate au fost si actualizarile indicatorilor tehnico-economici, cate 9,6 milioane lei, la doua dintre cladirile de tip after-school ce se vor construe la Scolile Nr 193 si Nr 197. Situatia a aparut datorita scumpirii pretului la materialele de constructive si faptului ca firmele ce derulau activitati la aceste cladiri nu au mai putut continua lucrarile. Va urma o noua licitatie si reluarea activitatii de proiectare si executie.

Prezenta pe ordinea de zi suplimentara a unei sedinte extraordinare a proiectul de actualizare a indicatorilor tehnico-economici (cu 9% din valoare) pentru obiectivul „Sistem de supraveghere și monitorizare video integrat pe teritoriul administrativ al Sectorului 6” a starnit discutii aprinse. Sistemul integrat de supraveghere și monitorizare video asigură, funcţie de necesitatea locaţiei monitorizate, supraveghere perimetrală, supraveghere de ansamblu sau supraveghere de detaliu. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 50 milioane lei cu TVA. Proiectul a fost aprobat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.