MAI şi-a suplimentat efectivele şi programul de lucru pentru emiterea de paşapoarte

Sursa foto: Andra Radu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că Ministerul Afacerilor Interne şi-a suplimentat efectivele şi programul de lucru, astfel încât să poată emite într-un ritm cât mai aproape de necesitate documentele de călătorie.

„Pentru că au fost o serie de imagini prezentate şi cunosc interesul presei faţă de capacitatea Ministerului Afacerilor Interne de a gestiona creşterea din ultimele zile pentru emiterea de noi documente de călătorie – sigur, este un drept legal al oricărui cetăţean român şi pentru a veni în întâmpinarea acestui interes de a obţine paşapoarte de călătorie, Ministerul de Interne şi-a suplimentat efectivele şi programul de lucru, astfel încât să evite pe cât posibil aglomeraţiile şi să poată emite într-un ritm cât mai aproape de necesitate documentele de călătorie. Evident, este o datorie a instituţiilor statului de a gestiona cu responsabilitate şi astfel de momente”, a arătat Cărbunaru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

PSD a solicitat, miercuri, Ministerului de Interne să suplimenteze resursele „pentru a răspunde adecvat” cererii de eliberare de paşapoarte.

„PSD urmăreşte cu îngrijorare creşterea semnificativă a solicitărilor cetăţenilor români pentru eliberarea paşapoartelor şi consideră că cea mai eficientă cale pentru calmarea acestei situaţii este ca autorităţile statului să suplimenteze resursele umane şi logistice pentru a răspunde adecvat acestei cereri. Prin urmare, PSD îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să ia urgent măsuri pentru rezolvarea acestei situaţii, cum ar fi înfiinţarea mai multor centre pentru preluarea cererilor şi optimizarea condiţiilor tehnice privind înregistrarea programărilor online pe site-ul Direcţiei Generale de Paşapoarte”, se arată într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.