Un tren de zece vagoane cu refugiaţi din Ucraina va sosi în Gara de Nord în jurul orei 17:00

Un tren de zece vagoane pus la dispoziţie pentru refugiaţii din Ucraina va sosi în Gara de Nord din Bucureşti miercuri în jurul orei 17:00, a anunţat CFR Călători.

„În această dimineaţă circulă trenul CFR Călători 12605 cu 10 vagoane având refugiaţi la bord, sosiţi în ţară cu un tren al Căilor Ferate Moldovene. Plecarea din Iaşi a fost la ora 10:20, sosirea în Bucureşti Nord fiind estimată în jurul orei 17:00 în funcţie de opririle solicitate în parcurs de către autorităţi”, se arată în anunţ.

Cetăţenii străini care provin din Ucraina călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători.

La Gara de Nord din Bucureşti sunt amenajate spaţii destinate persoanelor refugiate din Ucraina, unde sunt asigurate, până la preluarea acestora de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, condiţiile necesare staţionării temporare – apă, ceaiuri, sucuri, fructe, produse alimentare calde şi reci, hrană pentru copii şi bebeluşi, produse de igienă, precum şi servicii de asistenţă socială şi medicală, asigurate de voluntari şi ONG-uri, care sunt permanent alături de refugiaţi.

Luni, Prefectura Capitalei a anunţat că în incinta Gării de Nord au fost operaţionalizate încă trei corturi pentru cazarea temporară a persoanelor care vin din zonele de conflict armat din Ucraina.

Aceste corturi sunt destinate pentru preluarea persoanelor care nu doresc să fie cazate în spaţiile special destinate din Bucureşti şi Ilfov, ci intenţionează să staţioneze o perioadă scurtă de timp, pentru ca ulterior să-şi continue deplasarea.

„Măsura de suplimentare a spaţiilor de cazare temporară a fost necesară pentru a preîntâmpina orice situaţie care poate fi influenţată de fluxurile ridicate de refugiaţi, în unele intervale orare”, precizează compania feroviară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.