Dr. Maria-Cristina Ranetti și Dr. Mihăiță-Emilian Ion: ”Donarea de sânge este un lucru foarte important”

Despre importanța donării de sânge în contextul sprijinului acordat Ucrainei și în contextul asigurării rezervei naționale, dar și despre alte aspecte importante legate de donarea de sânge au aflat Andreea și Alex de la Dr. Maria-Cristina Ranetti și Dr. Mihăiță-Emilian Ion, invitați în Matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Zoom.

Dr. Maria-Cristina Ranetti, Șeful Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, „Colonel profesor dr. Nicolae Nestorescu”: ”România a venit în sprijin prin activități de donare la centrul nostru. A fost la inițiativa Ministerului Apărării Naționale. Primul donator, care a și lansat apelul, a fost domnul Prim Ministru. Donarea de sânge este un lucru foarte important, e un gest pe care ar trebui să îl facă orice om care a îndeplinit vârsta de 18 ani și căruia sănătatea îi permite acest lucru. Am primit la noi în centru persoane cu vârsta între 18 și 60 de ani care nu mai donaseră sânge și au răspuns apelului mediatic. Simultan, între donatorii acestor zile au fost prezenți și donatorii fideli ai centrului de transfuzii. Îi invit pe toți cei care au donat în această perioiadă de mare tensiune să revină după 56 de zile, ca să devină donatori findeli.”

Dacă vrei să afli ce a însemnat participarea la acțiunea de donarea de sânge din cadrul campaniei, care este mesajul transmis pentru cei care pot dona sânge, care sunt regulile înainte de a dona sânge și după donare, vezi VIDEO.

Dr. Mihăiță-Emilian Ion: ”Este bine să donezi. Donarea stimuleză producția de noi celule sangvie, ajută la lupta împotriva cancerului și a bolilor vasculare. Pentru a dona sânge trebuie să ai minimum 18 ani. La prima donare pot veni cei până la 50 de ani, iar în cazul donatorilor care fac asta regulat pot veni până la 65 de ani. Dintre criteriile permanente de a nu putea să doneze sânge, cele mai frecvente sunt pacienții cu boli cardio-vasculare, cei cu convulsii, diabetul. Mai sunt și criterii temporare, de ex: dacă nu au trecut minimum 14 zile de la febră sau o boală infecțioasă. Obligatoriu după ce donăm sânge trebuie să ne hidratăm și să ne odihnim!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.