Lucescu nu este de acord cu deciziile luate împotriva Rusiei

Mircea Lucescu nu este de acord cu deciziile FIFA și UEFA de a-i scoate din competiții pe sportivii Rusiei, în contextul declanșării războiului din Ucraina.

Vladimir Putin a început invazia Ucrainei pe 24 februarie, acțiune care a atras o avalanșă de sancțiuni dictate împotriva moscoviților. Sportul nu a făcut excepție de la această regulă, sportivii ruși fiind scoși din competiții pentru a trage un semnal de alarmă. Echipele de club au fost descalificate din cupele europene la fotbal, iar reprezentativa Rusiei a fost exclusă de la barajul de calificare la Cupa Mondială din 2022.

Antrenorul Mircea Lucescu este de părere că sportivii Rusiei nu ar trebui să aibă de suferit din cauza conflictului armat declanșat de Vladimir Putin în Ucraina.

Tehnicianul român Mircea Lucescu a criticat sancțiunile dictate de FIFA și UEFA împotriva Rusiei și a menționat că niciun sportiv, indiferent de numele disciplinei pe care o practică, nu ar trebui privat de activitatea pentru care s-a pregătit toată viața.
Antrenorul român nu are niciun jucător rus sub comandă la campioana Ucrainei Dinamo Kiev.
„Federația de Fotbal din Ucraina a amânat startul campionatului cu o lună. Ne aflăm în mare dificultate, nu doar cei din fotbal. Sunt campioni ai altor sporturi care nu pot să își desfășoare activitatea în continuare.

Nu sunt de acord, sportul nu are nicio legătură cu politica și economia. Sportivii trebuie să rămână în competiții, au muncit toată viața lor pentru a avea această șansă. Sportul nu poate decât să ajute și să unească.

Am trecut prin războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Donețk și de atunci nu ne-am mai întors niciodată, am jucat la Kiev sau prin alte părți, dar niciodată la noi acasă.

Am crezut că nu se mai poate întâmpla așa ceva din nou, iar acum asta… Nu am crezut că se va putea întâmpla un astfel de lucru, ucrainenii și rușii au trăit împreună, ca frații. Acum, problema este una politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu va câștiga nimeni”, a declarat Mircea Lucescu pentru Tutto Sport, potrivit Digi Sport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.