Radiologie intervențională de top

Fibromul uterin este cea mai răspândită formă de tumoare a aparatului genital feminin. Cea mai modernă formă de tratament, minin invazivă, este radiologia intervențională.

Unul dintre pionierii radiologiei intervenționale din România, considerat specialistul european numărul 1 în acest domeniu, este dr.Rareș Nechifor. A efectuat până acum peste 8.000 de embolizări de fibrom uterin prin această metodă endovasculară, soluție mai puțin agresivă, care tratează fibromul și în același timp, poate reface fertilitatea uterului.
Nu este nevoie de anestezie generală, intervenția durează 20-30 de minute, sunt necesare 3 zile de tratament și o singură zi de spitalizare: o intervenție mult mai sigură, cu costuri și riscuri incomparabil mai mici decât procedura clasică, chirurgicală.

În România, 90% dintre fibroamele uterine ar putea fi operate endovascular, minim invaziv, dacă ar exista o colaborare mai bună între medicii de familie, ginecologi și radiologii intervenționiști. Este ceea ce-și dorește și dr.Rareș Nechifor, să se specializee cât mai mulți medici români în acest domeniu, să se creeze echipe interdisciplinare cu acoperire națională, care să răspundă nevoilor de tratament ale femeilor din întreaga țară.

România a devenit un centru de specializare mondial, am putea spune, câtă vreme medici specialiști din 300 de țări au venit la noi să se perfecționeze în embolizarea fibromului uterin, prin radiologie intervențională, alături de dr.Nechifor.

Detalii și explicații despre acest subiect, în dialogul dintre Ioana Brușten și dr.Rareș Nechifor, la Întâlniri Capitale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.