Expoziție virtuală „Viața cu HIV în România și Norvegia”!

Sursa foto: Asociația Semper Musica/facebook

15 artiști de artă contemporană români și norvegieni prezintă 15 creații artistice legate de viața cu HIV din România și Norvegia, dificultăți și provocări.

Andreea Chirică este artist și autor de romane grafice. A publicat în 2011 cartea „The year of the pioneer”, cu care a participat la Comic Con New York și la Salonul Internațional de Bandă Desenată de la Barcelona.

Al doilea roman grafic, „Home Alone”, a participat la expoziția centrală Romanian Design Week 2017 și a primit premiul pentru ilustrație la „Cele mai frumoase cărți din România”, tot în 2017.

A publicat bandă desenată și ilustrație în The Guardian, LA Times, Die Tageszeitung, Re:public Sweden, Elle Romania, Scena9, DOR etc. De asemenea, a expus la Residenzpflicht Berlin, Kunstraum Walcheturm Zürich, Visual Kontakt Cluj, creart Gallery București, Centrul Mora București, Muzeul Național de Artă Contemporană București, etc.

„The Positive Life” este bazată pe povestea de viață a domnului P. (persoană care trăiește cu HIV în Norvegia).

Lucrarea este o bandă desenată (roman grafic scurt) de 20 de pagini povestitoare a unei conversații între tânărul P. cu mai vârstnicul P., despre intimitate și viața de cuplu. Dacă s-ar putea întâlni, oare ce și-ar sfătui domnul P. din prezent, eul său mai tânăr (sau orice tânăr sau femeie care este diagnosticată cu HIV)

Banda acoperă chestiuni precum partenerii sexuali, cum să te confrunți cu singurătatea atunci când trăiești cu HIV, care sunt concepțiile greșite comune între tinerii diagnosticați cu HIV/SIDA, cum pot depăși stigmatizarea și rușinea de a le dezvălui altor persoane că trăiesc cu HIV și alte teme conexe.

Fiecare panou (sau aproape fiecare) ar acoperi un subiect și o situație care examinează părțile bune ale vieții cu HIV, mai puțin bune și dificultățile vieții amoroase „pozitive”.

Expoziția virtuală se poate vedea aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.