Începe o nouă ediţie a Târgului Piaţa Ţărănească și Meşter(Eşti)!

Vineri, 18 martie, până duminică, 20 martie 2022, între orele 10:00-18:00 are loc Târgul Piața Țărănească și Meșter(Ești)! Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei numărul 3.

Meșteri populari și artizani din toate colțurile țării vor fi prezenți cu icoane, obiecte din lemn, țăsături, ii, decorațiuni, ceramică tradițională, costume tradiționale gorjenești cu găitane de la Gornovița, bijuterii din lemn, sticlă de Murano, pietre semiprețioase, mărgele, haine și jucării pentru copii, săpunuri și cosmetice naturale, lumânări, pictură, artă sacră și multe altele.

Anticarii aduc costume populare din toate zonele țării și mobilier țărănesc, țesături, covoare, ceramică veche, porțelan, cărți, monede, mobilă, bijuterii, patefoane și diverse obiecte de colecție.

Se vor găsi preparate tradiționale de post și de dulce – miere și zacuscă, dulcețuri și siropuri, suc de fructe natural și plante aromatice, murături, nucă, prune uscate, fructe, turtă dulce, țuică și pălinci, dulciuri de post, cozonaci și baclavale, ciocolată de casă și doboș, albiniță, preparate tradiționale, plăcinte poale-n brâu, brânzeturi.

Nu vor lipsi preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță de post și de dulce, fasole la ceaun cu salată de ceapă roșie, ciuperci cu brânză de burduf, bulz ciobănesc, borș de pește, saramură de crap, păstrăv la grătar, lipii și fel de fel de bunătăți.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.