Majestatea Sa Margareta, mulţumeşte românilor pentru solidaritatea cu refugiaţii din Ucraina

Preşedinta Crucii Roşii Române, Majestatea Sa Margareta, le-a mulţumit miercuri la Tulcea tuturor românilor pentru sprijinul acordat refugiaţilor din Ucraina şi îi asigură pe cei care încearcă să fugă de război că vor fi ajutaţi în continuare.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, s-au întâlnit miercuri după-amiază cu reprezentanţii filialei teritoriale a Uniunii Ucrainenilor din România şi cu cei ai filialei tulcene a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR). Aceste întâlniri fac parte din prima vizită oficială din ultimii doi ani a familiei regale a României, potrivit principelui Radu.

,,Un mesaj de mulţumire pentru toţi cei care i-au ajutat atât de mult pe oamenii care suferă, chiar dacă în România sunt oameni care nu au mult, dar au dat tot ce au putut. Când am venit prima oară în România în anii 1989-1990, am văzut că oamenii de aici sunt generoşi, harnici şi au inima mare. Sunt foarte mândră de toată lumea care a ajutat aici. E ceva foarte frumos”, a declarat presei, la finalul întâlnirilor, Majestatea Sa Margareta.

Custodele Coroanei i-a asigurat de asemenea pe ucraineni, că vor primi în continuare sprijin în România.

,,Cred că aici au găsit oameni similari, cu inima deschisă şi cred că a fost un mare reconfort pentru aceste persoane care au suferit mai mult decât ne putem imagina. Acesta este mesajul: suntem aici pentru ei şi o să mergem mai departe cu ei, împreună”, a mai spus Majestatea Sa Margareta.
La rândul său, directorul general al SNCR, Ioan Silviu Lefter, a declarat că şi la Tulcea ar putea funcţiona un coridor verde pentru Ucraina.

,,Deocamdată, există un singur coridor verde, Siret-Cernăuţi. Suntem în discuţii pentru a putea ieşi şi pe la Halmeu cu ajutoare şi cred că de săptămâna viitoare s-ar putea să ducem şi peste Dunăre (pe la Isaccea, n.red.). Pentru noi e foarte greu să intrăm până când nu vedem nişte coridoare acceptate de autorităţile de dincolo. Am venit aici, alături de Majestatea Sa, pentru a aprecia şi activitatea voluntarilor noştri care au stat zi şi noapte în toate punctele de frontieră. Este un moment dificil pentru toţi”, a mai spus directorul general al SNCR.

Vizita membrilor Casei Regale în judeţul Tulcea, va continua joi la Isaccea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.