Zeci de bucureșteni au fost sancționaţi contravenţional în Centrul Istoric al Capitalei!

Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, seria de acțiuni de asigurare a unui climat de siguranță publică în zona centrului vechi al Capitalei.

Activităţile polițiștilor locali au vizat, în principal, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, verificarea modului de aplicare de către agenţii economici din Centrul Istoric a normelor de salubrizare și respectarea regulilor antifumat în spaţii închise.

Agenţii Poliţiei Locale Bucureşti au desfăşurat, totodată, acţiuni şi pe linie de circulaţie rutieră, poliţiştii locali având misiunea de a preveni opririle şi staţionările neregulamnetare şi de a-i sancţiona pe conducătorii auto indisciplinaţi.

În total, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenționale în valoare de aproape 42.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost date pentru încălcarea normelor de convieţuire socială – prevăzute de Legea 61/1991, a regulilor de circulaţie referitoare la oprirea şi staţionarea neregulamentară, aruncarea gunoaielor pe domeniul public şi nerespectarea Legii 38/2003 ce reglementează taximetria.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.