LIVE Hartă, foto & video: RĂZBOI în Ucraina!

UPDATE 15.00 –  Invadatorii ruşi au lansat, joi, noi atacuri în oraşul ucrainean Cernihiv. Potrivit autorităţilor au fost ucise mai multe persoane, printre care şi un cetăţean american. „Astăzi (joi, n.r.), invadatorii au atacat din nou, folosind artilerie grea împotriva civililor neînarmaţi din oraş. Există morţi şi răniţi. Printre morţi se numără şi un cetăţean american” – a transmis departamentul regional de poliţie


UPDATE 13.00 –  Forţele aeropurtate ruse care participă la aşa-numita „operaţiune militară specială” din Ucraina au instalat puncte de control pe şoselele din regiunea ucraineană Kiev, a informat joi Ministerul Apărării rus într-un comunicat, relatează EFE, potrivit Agerpres.

„Unităţile Forţelor Aeropurtate care participă la operaţiunea militară specială au amplasat gărzi şi puncte de control pentru a garanta siguranţa transferului coloanelor militare şi securitatea tranzitării drumurilor pentru populaţia din regiunea Kievului”, a transmis ministerul rus.

În plus, forţele ruse au stabilit puncte de control fortificate la ieşirile din zonele controlate şi în segmentele „cele mai periculoase” de pe aceste şosele.

Ministerul Apărării rus a publicat pe contul său de Telegram un video cu presupusele posturi de control, unde pot fi văzute transporturi blindate ruse, cu litera V de culoare albă pe partea din spate a vehiculelor, militari care verifică maşini, tranşee camuflate pe marginea drumurilor, fortificaţii şi militari de gardă.


Războiul continuă în Ucraina. În această dimineață, rămășițele unei rachete rusești au lovit o clădire rezidenţială din capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat serviciul de urgenţă al țării vecine.

Oamenii au fost evacuaţi de la etajele unsprezece în sus, iar în acest moment se desfășoară operaţiuni de salvare pentru demontarea structurilor şi căutarea celor prinşi sub dărâmături.

Bombardamentele continuă și la Mariupol. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a bombardat în mod intenționat un teatru din centrul orașului, unde peste o mie de oameni se adăposteau. În plus, din cauza focului continuu, a fost imposibil ca echipajele de salvatori să poată să ajungă la teatru.

Rusia a negat însă că ar fi executat atacul din Mariupol. Moscova susține că teatrul ar fi fost o bază a Batalionului Azov, o unitate care provine dintr-o miliție de extremă dreapta. Aceeași scuză a fost folosită de Rusia și în urmă cu o săptămână, când forțele sale au bombardat o maternitate din Mariupol.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.