Avertisment UE: Consumatorii riscă să-și piardă toți banii investiți în criptoactive!

Consumatorii riscă să-și piardă toți banii investiți în criptoactive și ar putea cădea pradă escrocheriilor, au avertizat instituțiile UE de supervizare, transmite Reuters și citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat comun publicat de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) și Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA), „consumatorii se confruntă cu posibilitatea extrem de reală de a-și pierde toți banii investiți în cazul în care cumpără aceste active”.

Autoritățile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate, deoarece a sporit numărul consumatorilor care cumpără 17.000 de diferite criptoactive, inclusiv bitcoin și ether, care reprezintă 60% din piață, fără a fi pe deplin conștienți de riscuri, atrag atenția instituțiile UE de supervizare.

Este o accentuare semnificativă a avertismentelor, în care se subliniază că pentru ei nu există protecție și nu pot cere despăgubiri conform actualelor reglementări UE privind serviciile financiare.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.