Live Harta Foto&video: Razboi in Ucraina

UPDATE 15:00 – Peste 80 de persoane au fost ucise într-un atac rus asupra unei baze de instrucţie în nord-vestul Ucrainei, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, relatează dpa.

Atacul cu rachetă a lovit un sit din Nova Liubomirka, în provincia Rivne, a precizat sursa citată.

Într-un incident separat, un grup de peste 60 de militari ucraineni s-au predat şi au fost luaţi prizonieri când o bază a armatei ucrainene din suburbiile Kievului a fost cucerită, a menţionat Ministerul Apărării de la Moscova.

Niciuna dintre cele două informaţii nu a putut fi confirmată independent, menţionează dpa.


UPDATE 13:30 – Şeful Administraţiei Militare Regionale Doneţk, Pavlo Kirilenko, a anunţat că oraşul Avdiivka şi zonele adiacente sunt atacate de trupele de ocupaţie ale Federaţiei Ruse. Bilanţul indică cel puţin un mort şi doi răniţi.

„Avdiivka şi împrejurimile oraşului sunt atacate de avioanele şi artileria rusă. Deocamdată, ştim că cel puţin un civil a decedat şi alţi doi au fost răniţi. De asemenea, au fost raportate distrugeri şi incendii la 15 adrese” – a scris acesta pe Telegram, adăugând că atacurile ruseşti asupra oraşului Avdiivka sunt în desfăşurate.


UPDATE 11:40 – Un obuz rusesc a lovit un supermarket din Harkov, în care mulţi oameni stăteau la coadă la cumpărături – transmite, luni, agenţia UNIAN. Deocamdată, nu au fost raportate date suplimentare despre victime sau distrugeri.

UPDATE 9:00 – Şeful Administraţiei militare din regiunea ucraineană Sumi, Dmitro Jiviţki, a anunţat, luni dimineaţă, o scurgere de amoniac la o uzină de produse chimice din oraş, „Sumhimprom”. „Atenţie! 21 martie 2022. 04:30. Scurgere de amoniac la Sumhimporom! Zona afectată se întinde pe o rază de aproximativ cinci kilometri!” – a scris oficialul pe Telegram.

Potrivit acestuia, deocamdată nu există nicio ameninţare pentru oraşul Sumi. Presa ucraineană scrie că scurgerea de amoniac ar fi fost provocată de un atac rusesc.


UPDATE 8:30 – Forţele ruse, care avansează spre Kiev dinspre nord-est, nu au mai progresat în ultimul timp, iar cea mai mare parte a trupelor ruse rămâne la mai mult de 25 de kilometri de centrul capitalei Ucrainei, au anunţat luni serviciile de informaţii militare britanice într-o nouă actualizare a informaţiilor din Ucraina, în cea de-a 26 zi a invaziei ruse, potrivit Reuters.


Negocierile de pace ruso-ucrainene se reiau astazi, tot in format online.

Pe teren, luptele continua. Rusia a  introdus in lupta rachete mult mai sofisticate și distrugatoare.
Saptamama trecuta, ofensiva rusa a facut avansuri modeste. De aceea, rușii au inceput sa se concentreze acum pe lovituri de artilerie și tiruri de rachete. Dupa ce sambata, o prima racheta hipersonica Kinjal a distrus un depozit de muniție, noi rachete Kinjal si Kalibr au fost lansate ieri, asupra unei facilitați de reparație a blindatelor ucrainene și asupra unui depozit de combustibil din zona Nikolaev.

Mariupol e distrus aproape total și lipsit de apa, hrana și medicamente. O școala, unde se adaposteau 400 de persoane, a fost bombardata ieri, iar uzina metalurgica Azovstal a fost puternic avariata. Primaria orașului a anuntat ca mii de ucraineni au fost deportați cu forța in Rusia. Raiduri aeriene au avut loc și asupra orașului Nikolaev in sud. Rușii continua sa ataci Kievul și Harkovul, dar nu le pot incercui total. Luptele continua si in regiunile separatiste Donetsk si Lugansk, iar in nord-est, trupele ruse aproape ca au incercuit orasul Sumi.

Rusia a confirmat decesul adjunctului comandantului flotei ruse de la Marea Neagra, capitanul de rangul intai Andrei Pali. Serviciul de spionaj al armatei ucrainene susține ca elitele de la Moscova ar pune la cale inlaturarea de la putere a lui Vladimir Putin. Potrivit presei ucrainene, un posibil succesor ar fi Alexander Bortnikov, directorul serviciului rus de securitate FSB. BBC citeaza și Institutul pentru studii de razboi din Statele Unite, potrivit caruia eșecul Rusiei de a prelua controlul asupra orașelor Ucrainei, Kiev, Harkov și Odesa ar putea determina un blocaj foarte violent și sangeros care ar putea dura luni de zile.

Sursa foto: news.sky.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.