LIVE Hartă, foto & video: RĂZBOI în Ucraina!

Update 15:30: Liderii statelor Uniunii Europene au în vedere constituirea unui „fond fiduciar” pentru a susţine Ucraina şi a ajuta la reconstrucţia aceste ţări după războiul declanşat de Rusia.

……………………………………………………………………………………………….

Update 15:00: Câteva explozii puternice au putut fi auzite astăzi în Kiev. Una dintre acestea a fost atât de puternică încât au pornit alarmele mașinilor din centrul orașului, potrivit CNN.

………………………………………………………………………………………………………

Update 14:20: Volodimir Zelenski s-a adresat parlamentului din Italia: „Invazia durează de 27 de zile, aproape de o lună, înseamnă că avem nevoie de alte sancţiuni şi de alte presiuni pentru ca Rusia să nu se poată aproviziona cu rezerve militare din Libia şi din Siria şi să se poată reveni la pace.

Oraşe precum Mariupol au fost complet distruse. Oraşul avea înainte jumătate de milion de locuitori, aproape cât sunt în Genova, în Italia. Iar acum în Mariupol nu mai e nimic, doar ruine. Imaginaţi-vă Genova complet distrusă după trei săptămâni de blocadă şi bombardamente care nu s-au oprit un minut. Imaginaţi-vă Genova distrusă, din care oamenii încearcă să scape, să plece cu autobuzul cu maşina, încercând să ajungă într-un loc în siguranţă. Şi de la Kiev, de la capitala noastră puternică. Pentru noi, Kievul este la fel de important cum este pentru voi Roma.

Astăzi Kievul este la limita supravieţuirii. Kievul merită să trăiască în pace, la fel cum Roma merită să trăiască în pace eternă, la fel ca orice alt oraş din lume. Din păcate, nu este cazul. Trupele ruseşti din jurul Kievului ucid şi torturează, răpesc şi torturează copii. Asta s-a întâmplat în Europa ultima dată atunci când naziştii au ocupat alte ţări”.

Sursa foto: Володимир Зеленський /facebook

……………………………………………………………………………………………………..

Update 13:20. Locuitorii din Herson au ieșit în centrul orașului, să protesteze față de invazia rușilor în Ucraina și să le ceară soldaților ruși să plece.

…………………………………………………………………………………………………………

Update 12:05: O fabrică de oțel din Mariupol a fost bombardată de ruși. Este vorba despre cea mai mare oțelărie din Ucraina.

captura

………………………………………………………………………………………………

Update 11:18: Un parlamentar ucrainean din Mariupol a declarat că Rusia încearcă să înfometeze orașul asediat.

Dmytro Gurin, parlamentar la Kiev, a declarat că mii de persoane din portul Mării Negre continuă să trăiască fără apă, încălzire și electricitate.

……………………………………………………………………………………………………

Update 11:00: Numărul ucrainenilor care au fugit în străinătate a depășit 3.5 milioane, a declarat marți Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), peste două milioane de persoane trecând granița în Polonia. Alții au călătorit în Ungaria, România, Slovacia și Moldova, dar și în alte țări din Europa.

…………………………………………………………………………………………………

Update 9:55: Vicepremierul Ucrainei a declarat, în această dimineață, că evacuările vor continua să se concentreze asupra celor prinși în Mariupol.

Iryna Vereshchuk a declarat că vor avea loc tentative de evacuare a civililor din sudul Ucrainei pe trei rute.

Sursa foto: skynews

………………………………………………………………………………………………….

Update 9:16: Parlamentul ucrainean, în această dimineață, a furnizat o estimare a numărului de copii care au fost uciși de la începutul războiului cu Rusia, la 24 februarie. Rada Supremă a Ucrainei susține că 117 de copii au murit și 155 au fost răniți începând cu 22 martie.

Cel mai mare număr de presupuse victime au fost observate în Kiev, Kharkiv și Cernihiv.

Anterior, Organizația Națiunilor Unite a declarat că cel puțin 925 de civili au fost uciși în Ucraina, inclusiv 75 de copii.

……………………………………………………………………………………………….

Războiul din Ucraina se apropie de finalul celei de-a patra săptămâni. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe ale țării pe care a invadat-o.

În cursul nopții, s-au auzit explozii puternice în Harkov. Singura victorie pe care o poate revendica Moscova, deocamdată, este blocarea accesului Ucrainei la Marea Azov. Însă nu a obținut controlul asupra Mariupolului, deși au distrus mare parte din oraș. Doar 3.000 de oameni au putut fi evacuați ieri de acolo, în timp ce trupele ruse au deschis din nou focul asupra coridorului umanitar.

În Harkov, un supraviețuitor al Holocaustului a fost ucis de o explozie, în timp ce în Kiev 8 oameni au murit după ce un centru comercial a fost bombardat. În Herson, militarii ruși au deschis focul asupra ucrainenilor care protestau.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.