Spații pentru primirea mamelor și copiilor din Ucraina!

Sursa foto: World Vision Romania/facebook

World Vision va realiza 15 spații pentru primirea mamelor și copiilor din Ucraina, care vor fi amplasate pe teritoriul acestei țări, precum și în România și în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al organizației, în aceste locații mamele și copiii vor avea acces la produse alimentare și de igienă de maximă necesitate, se vor putea odihni și vor fi consiliați de personal specializat în psihologie și în asistență socială. Totodată, copiii se vor putea juca și vor participa la activități educaționale.

Spațiile de primire pentru copii și mame nu pot înlocui un întreg sistem de protecție socială și/sau de educație, însă pot suplini o parte dintre nevoi, astfel încât revenirea la o viață normală să fie cât mai ușoară, a precizat organizația.

„În prezent, un copil pe secundă este forțat să-și părăsească casa din Ucraina și să caute refugiu în țările vecine. Unii dintre copii petrec zile întregi pe drumuri, la temperaturi extrem de scăzute, de la o cazare temporară la alta. Cu toții au fost forțați să-și abandoneze căminul cu tot ceea ce era important pentru ei: de la jucării, haine sau animale de companie la prieteni, școală, tați, frați, bunici și, din păcate, lista poate continua”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România.

Ea a subliniat că spațiile pe care le amenajează World Vision sunt importante pentru a oferi ajutor imediat familiilor ucrainene, cât și pentru ca micuții să experimenteze din nou joaca și activitățile educative.

Multiple studii ale organizației arată că războiul poate avea un impact grav asupra creșterii și dezvoltării copiilor, a precizat Nabăr.

Reprezentanții World Vision România au realizat deja trei spații pentru mame și copii în Huși, Iași și la Vama Siret.

Peste 3,4 milioane de ucraineni au plecat din țară în ultimele săptămâni, iar 73.000 de copii părăsesc zilnic Ucraina din cauza războiului. Peste 500.000 de ucraineni au intrat în România de la începutului conflagrației din Ucraina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.