VIDEO: Titi Aur – „Sistemul de pregătire a șoferilor este la pământ în România”!

Despre siguranța rutieră, condusul preventiv, educația rutieră, cum se pot diminua accidentele rutiere și alte detalii legate de trafic au aflat Andreea și Alex de la Titi Aur, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM.

„Dacă am avut o perioadă destul de lungă în care ziceam «probabil», acum spun «sigur», pentru că de 12 ani ne ocupăm de conducerea preventivă. Vedem lipsa de conștientizare a pericolului. Pur și simplu șoferii noștri nu conștientizează, pentru că gradul de pregătire nu se mai face. Permisul de conducere trebuie să fie o consecință a faptului că știi să conduci. La școala de șoferi ți se dă minimul necesar și se pleacă cu niște carențe mari din școala de șoferi întrucât programa nu obligă să se facă mai multe lucruri”, spune Titi Aur.

Dacă vrei să afli ce spune despre inconștiența șoferului român, despre școlile de șoferi, vezi VIDEO.

„Se întâmplă multe tragedii. România a avut în 2019 un număr de 140 de copii morți în accidente de circulație. De ce? Din toate aceste motive: circulăm haotic, nu legăm copiii în centură sau scăunel că nu conștientizăm. Lipsa de conștientizare a pericolului este cauza principală. Mașina te ajută, dar tu, șofer nepregătit, crezi că tu ai făcut ce trebuie și ai mers mai tare și mai tare, iar mașina te salvează până la un punct.

Nu se face nimic din conducerea defensivă! Nu se învață nimic despre poziția la volan, încă vedem șoferi care bagă mâna în interiorul volanului. Sistemul de pregătire a șoferilor este la pământ în România. Din păcate, autoritățile noastre nu conștientizează nici ei că România este într-un permanent război: 5 oameni mor pe zi din accidente rutiere! Până când autoritățile noastre nu vor face un program național în care să intre tot felul de măsuri, inclusiv măsurile de coerciție, nu vom vedea o adevărată scădere a numărului de accidente în România”, punctează Titi Aur.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.