De ce s-a retras Barty din tenis

În plină glorie sportivă, Ashleigh Barty a decis să renunțe la sportul care a transformat-o într-o vedetă de talie mondială. Asta în contextul în care e campioana în exercițiu la Wimbledon și Australian Open și e de asemenea şi numărul unu mondial.

Hotărârea de a se retrage din tenis, a fost una total neașteptată, iar în jurul retragerii sale au început deja să apară o serie de speculații.

Jurnaliștii de la Herald Sun au realizat un material amplu, în care au încercat să răspundă întrebărilor fanilor și să explice bizara hotărâre.

Niciuna dintre speculații nu stă în picioare, pur și simplu Barty a simțit că nu mai are nimic de demonstrat în tenis. S-a simțit epuizată moral și fizic și își dorește un altfel de viață, departe de tumultul turneelor și de călătoriile istovitoare.
,,Ashleigh Barty este în fruntea tenisului mondial, după ce a cucerit Wimbledon și a pus capăt unei secete australiene de 44 de ani la Melbourne. Deci, de ce a ales să plece din tenis la doar 25 de ani?”, se întreabă jurnaliștii sursei citate. Răspunsul a fost unul scurt şi la obiect ,,Ash Barty a făcut întotdeauna lucrurile în felul ei”.

Pentru a transmite fanilor că se retrage, Barty a ales o soluţie inedită. Ea a sunat-o pe cea mai bună prietenă și fosta sa parteneră de dublu Casey Dellacqua şi a rugat-o să-i găzduiască pe pagina ei de socializare videoclipul emoționant de cinci minute, în care printre altele a spus ,,Nu există o cale corectă, nu există o cale greșită, este doar calea mea”.

Cu trei titluri de Grand Slam și peste 25 de milioane de dolari în premii – plus alte 25 de milioane de dolari din publicitate – lumea era la picioarele ei. Dar strălucirea și banii nu au fost niciodată principalele obiective ale lui Ash.

Câștigarea Wimbledon a schimbat ceva în interiorul ei. Aproape că a renunțat încă de atunci, dar avea niște treburi neterminate la Melbourne Park. După ce a fost bifat și Openul australian, Barty s-a retras în Queensland și și-a dat seama rapid că nu mai era nimic de bifat de pe lista ei de dorințe de tenis.

Semnele au existat în ultima lună că ceva s-a întâmplat. Barty a făcut o excursie specială la Uluru și a petrecut timp cu copiii indigeni, arătându-le că pot îndrăzni să viseze să facă ceva special.
Atunci când s-a retras de la turneele din Miami și Indian Wells.

Niciuna dintre variante care au circulat şi încă mai circulă în jurul retragerii ei din tenis nu sunt adevărate, oboseala psihică ,o accidentare ascunsă,sau că ar fi însărcinată. Practic, ,,Ash Barty a făcut din nou lucrurile în felul ei”, au mai scris australienii de la celebrul cotidian.

Câștigătoare a 3 turnee de Grand Slam, Barty este al 7-lea cel mai longeviv număr unu din istoria tenisului, cu 121 de săptămâni pe cea mai înaltă treaptă. Sportiva din Australia are 114 săptămâni la rând în fotoliul de lider WTA, doar Steffi Graf (186 săptămâni), Serena Williams (186) și Martina Navratilova (156) reușind să acumuleze mai mult timp pe poziția 1, fără a fi detronate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.