Piedone va protesta la Primăria Capitalei pentru a lua înapoi străzile de pământ din Sectorul 5!

Piedone: „Voi veni și eu, cu toți oamenii de pe cele peste trei sute de străzi, să protestăm și noi, că, poate, vocea mai multor oameni îl poate sensibiliza pe primarul general”!

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone le cere primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, și Consiliului General al Municipiului București să redea străzile secundare și spațiile verzi care au fost trecute în administrarea Municipalității în cea a Primăriei Sectorului 5.

În acest fel nu numai că îi va putea ajuta pe locatarii blocului fără curent electric din strada Nicolae Drăgan nr 5, dar va putea să aducă utilitățile și asfaltul pe străzile de pământ din Sectorul 5, spune edilul.

Piedone a declarat că va protesta în fața Primăriei Capitalei, împreună cu cetățenii de pe cele peste trei sute de străzi fără apă și canalizare din Sectorul 5, pentru a-l convinge pe Nicușor Dan să le redea în administrarea primăriei de sector.

Prezent la protestul locatarilor din blocul de pe Strada Nicolae Drăgan nr 5, Piedone le-a spus oamenilor că, astăzi, de la ora 11, o delegație a Primăriei Sectorului 5 s-a întâlnit cu reprezentanți ai Municipalității, tocmai pentru a solicita trecerea străzilor și a spatiilor verzi în administrarea Primăriei Sectorului 5.

Piedone: „Ce este așa greu să dai un aviz sau certificat de urbanism”?

„Noi, eu cel puțin, am făcut cât mi-a permis legea și fac, în continuare, să ajut această comunitate. Nu au nicio vină că au fost înșelați. Nu au nicio vină, sunt cumpărători de bunăcredință. (…) Primăria Capitalei trebuie să își asume un lucru extrem de simplu. Ce este așa greu să dai un aviz sau un certificat de urbanism? Nu pot să acuz, dar pot să zic o părere personală, este rea-credință. Să nu vii nici să intri în dialog cu oamenii. (…) Noi am pregătit o hotărâre a Consiliului Local, astăzi, acum, la ora 11, delegația de la Primăria Sectorului 5 se află la întâlnire cu Administrația Străzilor și cu consilierul primarului general, să abroge hotărârile când s-au luat străzile la Capitală. Ca să putem la unele să le punem apă și canal, la altele să putem da avize de branșament. Le-am făcut și proiectul, le-am dat mură-n gură, cum se spune pe românește, doar să pună pe ordinea de zi a Consiliului General, în prima ședință. (…) Este o stradă fericită (… Nicolae Drăgan n.r.), în ghilimele fericită. Pentru că domnii vor să beneficieze doar de racordul la curent. Dar sunt străzi în Sectorul 5 fără apă și canal. Sunt străzi pe care oamenii așteaptă de 30 de ani o canalizare. Străzi care sunt aproape de centru, în Ghencea, pe Calea Rahovei, care sunt administrate de Primăria Capitalei. Mă văd în situația de a fi fără mâini, fără picioare, nu pot să ajut această comunitate, fiind ales de ei. Voi veni și eu, cu toți oamenii de pe cele peste trei sute de străzi, să protestăm și noi, că, poate, vocea mai multor oameni îl poate sensibiliza pe primarul general”, a declarat Piedone pentru București FM.

Piedone: „L-am rugat și l-am sfătuit să nu intre în greva foamei”!

Piedone a discutat cu protestatarul care a declarat grevă foamei și l-a sfătuit să renunțe la această formă extremă de protest, fiindcă îi poate afecta foarte grav sănătatea, având în vedere faptul că suferă de diabet.

„(…) M-am deplasat pentru că am auzit că un diabetic intră în greva foamei. Sănătatea e mai presus de toate. L-am rugat și l-am sfătuit să stea liniștit, fiindcă problemele se vor rezolva”, a declarat edilul Sectorului 5.

Cristian Popescu a făcut apel la dialog, cerându-i lui Nicușor Dan să se întâlnească cu protestatarii și să conlucreze cu Primăria Sectorului 5 pentru găsirea unei soluții în vederea branșării la curent electric a blocului de 90 de apartamente de pe strada Nicolae Drăgan nr 5.

Multe străzi secundare din Sectorul 5 au fost trecute din administrarea Primăriei de sector în cea a Primăriei Capitalei pe vremea lui Sorin Oprescu, tocmai pentru introducerea rețelelor de utilități și asfaltare. Ele rămân, însă, străzi de pământ, până în ziua de astăzi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.