Jens Stoltenberg – „Liderii au aprobat patru noi grupuri de luptă NATO”!

arhiva

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a ținut o conferință de presă după Summit.

„Azi, am decis că vom furniza mai mult ajutor Ucrainei și vom reîntări apărarea statelor NATO. Liderii au aprobat patru noi grupuri de luptă NATO în România, Ungaria, Bulgaria și Slovacia, deci vom avea 8 în total, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Liderii NATO au decis resetarea poziției de apărare. Vom avea mai multe trupe și mai multe echipamente poziționate în est, pe teren. Pe mare, vom avea submarine și nave de luptă. Mă aștept ca la viitorul summit din Madrid din iunie să lucrăm la aceste detalii.

Azi am decis să furnizăm Ucrainei susținere cibernetică și de alte tipuri. Avem responsabilitatea că războiul nu se dezvoltă mai departe, pentru că ar avea consecințe majore.

Liderii cer Chinei să se abțină de la a susține economic sau militar invazia Rusiei. Aliații au cerut Belarus să nu mai acționeze ca un complice al Rusiei. Lărgirea NATO a fost un succes istoric.

Liderii NATO au decis să-și mărească eforturile pentru a crește cheltuielile de apărare. Resetăm postura defensivă a NATO pe termen lung în estul alianței. Detaliile vor fi decise la summitul NATO din Madrid.

Aliații NATO se coordonează în legătură cu energia și reducerea dependenței de Rusia. Am discutat și în G7 despre acest lucru. Mesajul nostru pentru China e să se alăture restului lumii și să condamne invazia brutală din Ucraina”, a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.