Reteaua de termoficare din centrul Capitalei va fi schimbata

Primarul Nicușor Dan anunță deschiderea unui șantier de modernizare a rețelei de termoficare, în zona Piața Romană- Piața Victoriei- Bdul Ion Mihalache unde ar urma să fie înlocuiți 11 kilometri de rețea.

În următoarele zile, ar urma să demareze încă două șantiere pentru lucrări de termoficare, în zonele Pantelimon și Progresul, de aproximativ 10 km fiecare. Se lucrează de asemenea la 7 km în zona Ferentari, rest dintr-un șantier de 13 km început anul trecut, potrivit aceleiași postări.

Tronsonul Piața Romană- Piața Victoriei- Bdul Ion Mihalache asigură energia termică pentru 66 de blocuri iar lucrările de modernizare ar urma să crească parametrii de furnizare pentru locuințele din aceste blocuri, dar și nivelul presiunii apei în întreaga zonă.

Lucrările ar urma să fie executate fără întreruperea alimentării cu apă caldă și căldură, prin folosirea unor conducte provizorii, care ar urma să permită desfășurarea lucrărilor fără afectarea bucureștenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare, mai susține postarea de pe pagina de sovialuzare a primarului general al Capitalei.

„Contrar zvonurilor care circulă în această perioadă, nu există niciun risc de insolvență legat de Termoenergetica. Toate chestiunile financiare legate de termoficare sunt în atenția Primăriei Generale și a Guvernului României și avem resursele necesare în această perioadă”, ne asigură Nicusor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.