Primarul general Nicușor Dan vrea să dea mai mulți bani pe tramvaie!

captura video

Nicușor Dan: „Este absolut moral ca, într-o situație excepțională, cu creșteri de 100-200% pe anumite materiale, banii să reflecte piața”!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a solicitat public modificarea legislației achizițiilor publice, astfel încât să permită creșterea valorii contractelor atribuite înaintea creșterii preturilor la materii prime, materiale, energie și combustibili.

Edilul Capitalei a făcut această declarație, în urma unei vizite la fabricile ASTRA Arad, cu care Municipalitatea are contract pentru furnizarea a 100 de tramvaie noi, cu lungimea de 36 de metri fiecare.

„(…) Ele au fost semnate la niște bani și au și niște clauze contractuale care respectau legea achizițiilor publice de atunci. Este absolut moral ca, într-o situație excepțională, cu creșteri de 100-200% pe anumite materiale, banii să reflecte piața. Pentru asta este nevoie de niște schimbări legislative pe legislația de achiziții, pe care sper să le facă fie legiuitorul național, fie legiuitorul european. Nu este vorba numai de acest contract de tramvaie (…)”, a declarat Nicușor Dan în urma vizitei la ASTRA Arad.

Primul tramvai de la ASTRA ar putea veni la 1 iunie!

Primarul general al Capitalei a mai anunțat și că primul tramvai nou ar putea ajunge la București la 1 iunie, cu două luni în avans față de termenul contractual.

„Primul tramvai ar fi trebuit să vină în luna august. Cei de la ASTRA Arad sunt în avans și avem aici primele șase tramvaie care vor fi furnizate pentru București, cu promisiunea că primul dintre ele o să vină în jurul datei de 1 iunie. După care o să fie niște probe la București. Și am fost foarte bucuros că putem să semnăm contractul ăsta”, a declarat Nicușor Dan, la Arad.

Bucureștiul nu are peroane pentru tramvaiele de 36 de metri!

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a recunoscut, astăzi, că Bucureștiul nu are refugii suficient de lungi pentru noile tramvaie de 36 de metri lungime.
În următoarele patru luni, STB va trebui să lungească peroanele liniilor pe care vor fi introduse primele tramvaie noi de la ASTRA. Este vorba despre liniile 41, 1 și 10.

Noi nu avem peroane, în București, pentru a avea stațiile de 36 de metri. Avem încă două luni până la 1 iunie, până când vine primul tramvai, și după aceea încă două luni, până când se fac probele cu tramvaiul. (…) Păi ele vor veni, există un grafic de livrare, patru pe lună, și există planificarea la STB societatea de transport public din București, există o planificare a liniilor pe care ele vor circula. Deci, mai întâi, ele vor fi pe linia 41 și, implicit, primele peroane pe care le vom lungi vor fi pe linia 41. După aceea, vor fi pe liniile 1 și 10. Deci, avem timp să facem persoanele”, a declarat Nicușor Dan la Arad.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.