Expoziția ”Meserii legendare”, în foaierul Sălii de Plen a Senatului României!
Articol de magdaboroiu, 29 martie 2022, 18:48 / actualizat: 28 septembrie 2022, 11:27
Expoziția este un proiect iniţiat şi derulat de Centrul pentru Seniori al Municipiului București – CSMB, în parteneriat cu Senatul României – Comisia pentru Învățământ, Guvernul României, CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, Institutul Național al Patrimoniului – Ministerul Culturii.
”Acest proiect este dedicat în exclusivitate profesiilor și meseriilor legendare și are ca scop omagierea unor demni reprezentanți ai unor profesii și meserii, care odată cu trecerea timpul au intrat în negura uitării” , a declarat Alexandra Dobre, Director General CSMB.
Ei sunt cei care cu greu au reușit să țină ștacheta ridicată peste aceste profesii, aflate cândva la loc de cinste în Bucureștii marilor schimbări și să-și transforme pasiunea în profesie, iar meseria în mod de viață.
Expoziția ”MESERII LEGENDARE” poate fi admirată până pe 8 aprilie 2022.
În foaierul Sălii de Plen a Senatului României vor avea loc întâlniri ale tinerei generații cu protagoniștii acestei expoziții, cei care au scris istorie în domenii precum aviație și aeronautică, artă plastică, vestimentară și manufactură.
Ziua Națională a Meseriilor a fost marcată în premieră, în data de 11 martie 2021, cu ocazia Galei valorilor societății românești ,,MESERII LEGENDARE”, organizată de Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, sub coordonarea Direcției Cultură, Învățământ, Turism și găzduită de Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”.
”Prin acel eveniment care a culminat cu prima expoziție dedicată seniorilor și cu premierea lor, am dorit să aducem un omagiu celor care și-au ridicat profesia la rang de artă, păstrând și slujind cu sfințenie meseriile de altădată, cu farmecul și unicitatea lor” – a spus Alexandra Dobre, Director General al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.
”Câțiva dintre ei, chiar la vârste înaintate, le practică și acum și au mărturisit că nu ar renunța pentru nimic în lume la bucuria zilelor petrecute, de exemplu, în atelierele de creație de pălării, în cele de tapiserie sau ipsosărie”.