Liderul Ligii Habitat, Mihai Mereuță, acuză lipsa de transparență în majorarea tarifului gigacaloriei!

Sursa foto: Mihai Mereuta/facebook

Mihai Mereuță: „În momentul acesta, orice mărire nediscutată cu reprezentanții consumatorilor mi se pare o bătaie de joc”!

Președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari „Habitat”, Mihai Mereuță, acuză o totală lipsă de transparență a Primăriei Capitalei în privința majorării tarifului la gigacalorie pentru populație.

Această majorare de tarif este o decizie de maximă importanță, care va afecta în cel mai înalt grad consumatorii, adică un număr foarte mare de persoane, iar proiectul de hotărâre nu a fost supus dezbaterii publice, nu a fost discutat cu reprezentanții consumatorilor, mai spune Mihai Mereuță. El califică drept „bătaie de joc” un astfel de comportament față de consumatori.

Mihai Mereuță: „Nu e vina mea de consumator, că au îngropat sistemul”!

Șeful de la „Habitat” a mai declarat pentru București FM că dublarea tarifului gigacaloriei nu este suportabilă, în acest moment, iar după o iarnă în care nivelul Serviciului de termoficare a fost foarte scăzut – foarte mulți consumatori acuzând lipsa continuității acestuia – dublarea de tarif va duce la deconectări masive ale consumatorilor de la rețeaua de termoficare.

Mihai Mereuță solicită retragerea proiectului privind majorarea tarifului la gigacalorie de pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului General al Municipiului BUCUREȘTI (CGMB) și punerea sa în dezbatere publică.

„Primăria își schimbă responsabilii, dar năravurile văd că se moștenesc și transparența de tip nou este sublimă dar lipsește cu desăvârșire. Pentru că este inadmisibil. Nu e o acțiune de o urgență extraordinară, astfel încât, de pe o zi pe alta, să decizi introducerea unui act normativ. (…) În momentul acesta, orice mărire nediscutată cu reprezentanții consumatorilor mi se pare o bătaie de joc. (…) Calitatea serviciului a împins spre deconectare multe familii și va împinge. O mărire a tarifului la consumator, de asemenea, vă accentua acest val de deconectari. (…) Nu, suportabil, practic dublezi prețul, nu, 350, în niciun caz nu e un tarif, e mai mult decât dublu. Deci nu piate fi. (…) Nu e vina mea că au îngropat sistemul ăsta! Nu e vina mea de consumator, că au îngropat sistemul! Și că, uite, de bine ce l-au manageriat, trebuie să dubleze prețul la consumator „, a declarat președintele Ligii „Habitat”, Mihai Mereuță, pentru București FM.

În context trebuie menționat faptul că, în această după-amiază, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de mâine a CGMB, a fost inclus un proiect de hotărâre care propune majorarea tarifului la gigacalorie plătit de populație de la 164 de lei la aproximativ 350 de lei, cu tot cu TVA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.