VIDEO: Ioana Avram – „Nu banii trebuie să primeze, ci actul medical!”

„Dinții sunt o carte de vizită” spune doamna doctor Ioana Avram, medic dentist, coordonatorul medical al Clinicii Intermedica și invitata emisiunii „În Comunitate” de astăzi.

Sănătate, estetică și o stare de bine în propria piele – despre asta este vorba când ne referim la dantura îngrijită.

„Starea de sănătate generală pornește din cavitatea bucală!”

Noi, pacienții, trebuie să trecem peste proverbiala frică de dentist și peste veșnicele amânări și să intrăm în cabinetul stomatologic. Ei, medicii, trebuie să iubească ceea ce fac, să lucreze cu atenție și profesionalism și să ne ofere mereu soluțiile cele mai bune. Inclusiv financiare, căci și acesta este un motiv al amânărilor noastre.

„Nu este o meserie rutinieră, așa pare, dar nu este. În fiecare zi este un caz nou, o altă personalitate, o altă psihologie; este vorba de abilitatea de a mă apropia de acel pacient care vine cu fricile și nevoile lui. Eu trebuie să îi fiu aproape, să capete încredere; și când se stabilește această chimie, lucrurile merg de la sine.”

În ceea ce o privește pe doamna dr Ioana Avram, pasiunea pentru meserie nu a dispărut nicio clipă de 25 de ani; este neobosită, explică mereu tuturor ceea ce trebuie să știe, se pliază pe nevoile omului din fața ei.

„Poate pacientul uită la un moment dat ce i-ai făcut, dar nu o să uite niciodată cum l-ai tratat!”

Ideea „Dinți pentru toți românii” i-a venit din dorința ca și cei mai puțin favorizați de soartă, cei cu venituri modeste, cazurile sociale, copiii de la casa de copii să fie fericiți.

„Tratez oameni de toate condițiile, pentru mine toți sunt egali.”

Dacă ai posibilitatea să faci bine, de ce să nu o faci?

„A fi medic înseamnă a face bine. Nu banii trebuie să primeze, ci actul medical! Banii și notorietatea sunt doar o consecință. Lucrurile vin pas cu pas, nu trebuie să ardem etapele.”

Așa își crește și echipa de tineri specialiști din jurul ei.

Cel mai valoros lucru pentru doamna doctor Ioana Avram este mulțumirea pacienților: „Mulțumirile pacienților mă hrănesc sufletește!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.