Noi senzori de monitorizare a calităţii aerului, in Capitală

Sursa foto: www.pxhere.com

Incepând din acestă vară, un nou sistem de senzori care monitorizează calitatea aerului, complementar celui deţinut de Guvern,  va fi implementat şi va opera în capitală.

40 de senzori de aer vor fi calibraţi pentru a detecta concentraţiile de pulberi în suspensie PM 2.5, PM 10 şi oxizi de azot NOx.

Monitorizarea datelor va fi permanentă, iar informaţiile obţinute vor fi publice şi vor servi la: investigarea surselor de poluare şi aplicarea sancţiunilor care se impun (dacă este cazul); aplicarea măsurilor locale de reducere a poluării (restricţii de trafic, extinderea spaţiilor verzi, o mai bună igienizare a străzilor) şi investigarea legăturilor între poluarea aerului şi problemele de sănătate.

Vor fi parcurse următoarele etape:

– consultarea unui expert în calitatea aerului cu privire la tipul de senzori necesari, locaţiile adecvate pentru instalarea senzorilor, monitorizarea datelor şi interpretare etc.

 – achiziţionarea şi instalarea senzorilor, iar ulterior monitorizarea datelor;

– transferul sistemului de senzori către Municipalitate.

,,E vorba de un proiect susținut de Bloomberg Philantropies în parteneriat cu OMS și el a devenit posibil pentru că Bucureștiul a aderat anul trecut la Rețeaua Orașe Sănătoase”, a declarat primarul general Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.