Bugetul Sectorului 1, amendat de PNL și PSD!

Facebook/ primaria sector 1

Bugetul Sectorului 1 se află, astăzi, pentru cea de-a unsprezecea oară în dezbaterea Consiliului Local din Banu Manta, în cadrul unei ședințe extraordinare de îndată.

Grupurile de consilieri PSD și PNL au formulat mai mult de 60 de amendamente – peste 38 PSD și peste 20 PNL, la proiectul de buget prezentat de către edilul Clotilde Armand.

Daniela Popa: „Cu două CET-uri de ultimă generație, vom rezolva problema termoficării”!

Amendamentele PSD, prezentate de către consilierul local Daniela Popa, vizează domenii precum bugetarea participativă, infrastructura, sănătatea, învățământul termoficarea, montarea de lifturi exterioare la blocurile de 4-5 etaje și achitarea creditelor Primăriei Sectorului 1.

„Grupul PSD a făcut peste 38 de amendamente. Așadar, încep cu bugetarea participativă, la care noi am solicitat majorarea sumei alocate cu 3 milioane de lei, în total 5 milioane de lei. Pe infrastructura de pe străzile Bujorului, Nuferilor, Liliacului, am reușit, în mandatul trecut să tragem utilitățile – gaze și apă. Primarul în funcție nu a reușit, în doi ani de zile, să le asfalteze.

Noi am alocat 1,25 milioane de lei pentru proiectare și execuție pentru strada Bujorului, 1,9 milioane ce lei pentru strada Liliacului, 20 milioane de lei pentru proiectare și execuție pentru obiectivul pasaj rutier superior Podul Săbăreni (…), 2600 lei pentru obiectivul modernizare sistem rutier strada Nuferilor, 30 de milioane pentru pasaje calea ferată, construire pasaje subterane sau supraterane la barierele de cale ferată din zona complexului feroviar București Triaj la următoarele treceri: strada Teodor Neagoe, strada Marmurei, strada Modestiei, Inovatorilor, Copșa Mică, Chitila Triaj.

Un milion de lei pentru reabilitarea și funcționalizarea parcaj subteran Bucureștii Noi 67, Complexul comercial „Minerva”. Am făcut amendament pentru Spitalul „Elias”, urmând ca, ulterior să se încheie protocolul de colaborare. Și 5 milioane de lei pentru construirea unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic Sfânta Maria”, a spus Daniela Popa.

Grupul consilierilor locali PSD dorește și construirea unui nou CET, în zona de nord a Bucureștiului. Aceasta este singura soluție pentru a rezolva problema cetățenilor din cartierul Aviației dar și din alte zone, care se confruntă cu lipsa parametrilor serviciului de termoficare, conform Danielei Popa.

„Termoficare, un domeniu foarte important, pentru că în special locuitorii Cartierului Aviației au suferit, în acești doi ani, de lipsa apei calde și a căldurii. Noi am făcut două amendamente, aici, unul de 40 de mii de lei, pentru a finaliza proiectul început de CET Grivița și 20 de milioane de lei pentru construirea unui nou CET în zonă. (…) Vorbind cu specialiști în domeniu, aceasta ar fi singura soluție viabilă pentru zona de nord a Capitalei, urmând ca, ulterior, să solicităm acordul Primăriei Municipiului București de a administra și rețeaua de termoficare a Sectorului 1. Astfel, cu două CET-uri de ultimă generație, vom rezolva problema termoficării”, a declarat Daniela Popa.

Consilierii PSD mai vor ca Primăria din Banu Manta să își achite integral împrumuturile contractate, întrucât acestea reprezintă ceva mai puțin de 20% din excedentul bugetar al instituției.

Ramona Porumb: „PNL își dorește ca acest proiect de modernizare a lifturilor să fie continuat de către Primăria Sectorului 1!”

La rândul său, grupul consilierilor locali PNL a formulat peste 20 de amendamente, în folosul cetățenilor, la proiectul de buget al lui Clotilde Armand. Printre acestea se numără reluarea programului de reabilitare termică a lifturilor din blocurile reabilitate termic, modernizarea unor unități de învățământ, amenajarea de parcări pentru biciclete, modernizarea adăpostului de căței fără stăpân de pe Șoseaua Odăi, modernizarea străzilor din Cartierul Giulești Triaj și achiziția de locuințe sociale.

„Grupul consilierilor PNL a depus și, astăzi, vă dă citire unui număr de aproximativ 20 de amendamente (…). Continuarea proiectului de modernizare a lifturilor. Și aici ne referim la lifturile pentru blocurile care au reabilitate, în urma proiectului de eficientizare energetică. PNL își dorește ca acest proiect de modernizare a lifturilor să fie continuat de către Primăria Sectorului 1.

Avem foarte multe amendamente care privesc modernizarea școlilor și dotarea acestora, precum și înființarea unor smart lab-uri în școlile din Sectorul 1. Amenajarea unor parcări pentru biciclete, modernizarea adăpostului de câini de la Odăi. Pentru cei care au fost, în ultima perioadă, acolo, știu foarte bine stadiul acestuia. (…) Poate n-ar strica să ne gândim exact care e strategia cu acest adăpost și să demarăm, și la nivelul Sectorului 1, niște campanii de adopție.

Modernizarea străzilor din Cartierul Giulești Triaj, precum și achiziția de locuințe sociale. Cererea este una foarte mare, undeva la 700 de cereri din partea cetățenilor Sectorului 1, iar Primăria Sectorului 1 are, în prezent, disponibil un număr de aproximativ 30 de locuințe sociale”, a declarat viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb.

La această oră, ședința Consiliului Local din Banu Manta se află, încă, în desfășurare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.