ANPC: Amenzi de zeci de mii de lei în trei spitale bucureștene

Sursa foto: www.capital.ro

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor ai Municipiului Bucureşti au amendat cu 32.000 de lei cantinele a trei spitale bucureştene şi au decis oprirea temporară a activității până la remedierea deficienţelor, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

„În urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan, au fost constatate nereguli importante. Acest lucru i-a determinat pe comisarii CPCMB să ia decizia aplicării unor sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 lei, precum şi aplicarea măsurii complementare de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor, pentru cantinele a două dintre spitale”, se menţionează în comunicat.

Cel de-al treilea spital, de chirurgie oro-maxilo-facială, realizează servirea mesei către pacienţi prin serviciile firmei de catering Deco Luk Style SRL, la care a fost extins controlul şi unde a fost, de asemenea, oprită temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor.

Echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în trei dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Printre abaterile constatate de comisarii ANPC la cele trei spitale controlate au fost:

  • lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ştefan
  • existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare expirate, în timp ce unul dintre blocurile alimentare – format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică – prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură.

De asemenea, în locurile menţionate erau utilizate veselă cu uzură avansată, ustensile cu rugină, frigidere neigienizate cu prezenţa unor insecte moarte, hote din inox neigienizate, în timp ce coloanele de apă şi calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată, ceea ce determină formarea de rugină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.