Live Harta foto&video: Razboi in Ucraina

Update 15:00: Locuitorilor din orașul Rubizhne, din estul Ucrainei, li s-a spus să rămână în casă, după ce o rachetă rusă a lovit un rezervor de acid azotic, provocând un nor de fum toxic.

…………………………………………………………………………………………

Update 14:30: Danemarca a expulzat 15 diplomați ruși, acuzați de spionaj. De asemenea, Italia a anunțat marți expulzarea a 30 de diplomați ruși.

…………………………………………………………………………………………….

Update 14:00: 165 de copii au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești, a anunțat agenția de presă Interfax-Ucraina. Jurnaliștii au preluat informația de la biroul procurorului general. Potrivit sursei citate, alți 266 de copii au fost răniți.

………………………………………………………………………………………………….

Update 13:30: Volodimir Zelenski a declarat marți, într-un interviu pentru presa ucraineană, că nu există altă cale de a pune capăt războiului decât negocierile cu Rusia.

………………………………………………………………………………………………..

Update 13:00: Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, le-a cerut liderilor din UE să introducă „embargouri obligatorii” asupra importurilor de energie rusă. Aceasta a acuzat Rusia că a comis „crime de război” în Ucraina, care „nu pot rămâne fără răspuns”.

………………………………………………………………………………………

Update 12:30: Trupele ruse se regrupează pe teritoriul Rusiei şi se pregătesc pentru o operaţiune ofensivă în estul Ucrainei, unde vor încerca să controleze în totalitate regiunile Doneţk şi Lugansk, potrivit ultimului buletin de război al Statului Major al armatei ucrainene.

………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Orașul Nikolaev din sudul Ucrainei continuă să fie bombardat de forțele ruse, a declarat primarul orașului-port de la Marea Neagră, Oleksandr Senkevici.

………………………………………………………………………………….

Update 11:30: Rusia le-a cerut din nou forţelor ucrainene din oraşul-port Mariupol să depună armele și să părăsească orașul. Generalul rus Mihail Mizințev afirmă că le garantează viața soldaților ucraineni și voluntarilor străini veniți să lupte în Ucraina și îi lasă să plece pe un coridor umanitar.

………………………………………………………………………………..

Update 11:00: Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a vorbit în ultimele minute, îndemnând politicienii europeni să înceteze toate afacerile cu Rusia. El a cerut, de asemenea, țărilor să le ofere mai multe arme defensive, sugerând că ambițiile Rusiei ar putea merge dincolo de Ucraina.

Vorbind despre capitala ucraineană, Klitschko spune că situația se îmbunătățește, adăugând că oamenii se întorc la Kiev, dar a avertizat că lucrurile sunt „critice” în estul țării, în Mariupol, în special, unde spune că au murit 5,000 de persoane.

Primarul a spus că ceea ce a fost văzut în orașele satelit din jurul Kievului (cum ar fi Bucha) se ridică la „genocidul ucrainenilor”.

……………………………………………………………………………………………..

Update 10:30: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a desemnat membrii delegaţiei care urmează să discute despre garanţiile de securitate cu Rusia, relatează DPA şi Unian.

Sursa foto: Володимир Зеленський /facebook

…………………………………………………………………………………………..

Update 10:00:  Peste 7.000 de sesizări privind crime de război comise de forţele ruse în regiunea Kiev au fost înregistrate la Parchetul general al Ucrainei, ele urmând să fie anchetate.

………………………………………………………………………………………..

Ucraina: genocid, crima de razboi
Rusia: provocare inscenata

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a vizitat ieri Bucea, un oras de aproximativ 37 de mii de locuitori situat la 30 de kilometri de Kiev.
Este prima iesire din Kiev a lui Zelenski de la inceputul invaziei ruse pe 24 februarie.
Bucea a fost scena unora din cele mai aprige lupte de la inceputul invaziei ruse.
Orasul a fost ocupat de armata rusa pe 27 februarie si a ramas inaccesibil mai bine de o luna.
Bombardamentele au incetat joi iar fortele ucrainene nu au putut sa patrunda complet pana acum câteva zile.
Liderul ucrainean a acuzat fortele ruse ca au comis crime de razboi care vor fi recunoscute ca genocid dupace zeci de cadavre imbracate in civil au fost descoperite pe strazi sau in gropi comune, dupa retragerea fortelor ruse.

Pe de alta parte rusii sustin ca este propaganda de razboi.
Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia a descris atrocitatile din Bucea drept o provocare inscenata ce vizeaza discreditarea si dezumanizarea armatei ruse si nivelarea presiunii politice asupra Rusiei.

Volodimir Zelenski afirma ca se va adresa astazi Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite pentru ca este in interesul Kievului sa existe cea mai deschisa ancheta in privinta uciderii civililor in Ucraina.

Vasili Nebenzia afirma ca Rusia va prezenta Consiliului de Securitate al ONU dovezi factuale ce demonstreaza ca declaratiile occidentale cu privire la evenimentele din Bucea sunt minciuni si ca Ucraina a fabricat probele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.